Sonntag, 11. November 2018

Ponovo „petarda“ Rođenih









14. kolo Prve lige federacije BiH

Velež - Bosna Visoko 5:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 (8.) Cvijanović, 2:0 (22.) Brandao, 2:1 (67.) Šero, 3:1 (75.) Ovčina, 4:1 (3.) Brandao, 5:1 (88.) Fajić

FK Velež: Bobić, Mešanović, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Cvijanović, Mrgan, Fajić, Brandao, Ferreyra, Vehabović.

NK Bosna: Abadžija, Hrvat,Hećo, Ćubara, Velić, Šero, Ljuca, Dubačkić, Pandžić, Jusić, Rizvanović.

U subotu je na Stadionu Rođeni odigrana utakmica 14. kola Prve lige FBiH između FK Velež i NK Bosna Visoko. Nakon 90 minuta igre, Rođeni su upisali šestu pobjedu zaredom rezultatom 5:1.
Rođeni su odlično otvorili utakmicu. U 8. minuti Vehabović proigrava Cvijanovića, koji pogađa mrežu gostiju, za vodstvo Veleža 1-0. Nakon toga, Brandao je probao glavom, ali njegov udarac ide preko gola. U 20. minuti svoj udarac je oprobao i Fajić, ali bez promjene rezultata.
U 22. minuti Velež vodi 2-0. Dario ubacuje loptu sa desne strane na drugu stativu gdje se nalazio Fajić, koji glavom spušta Brandau, koji bez problema loptu posprema u mrežu gostiju.
Bosna je preko Dubakčića u 28. minuti pokušala zaprijetiti golu Bobića, ali je njegov udarac odbrana Veleža odbila u korner. U 31. minuti Fajić je imao priliku da se upiše u listu strijelaca, ali je nakon što je prešao golmana previše otišao u stranu i teško je bilo pogoditi okvir gola.
U 39. minuti, jakim udarcem Fajić je dobro zagrijao dlanove golmana Abadžije. Svoj udarac u 42. minuti oprobao je i Mujezinović, ali lopta odlazi pored stative. Na kraju se na poluvrijeme otišlo rezultatom 2-0 za Velež.
Drugo poluvrijeme Rođeni su otvorili izmjenom. Umjesto Mrgana u igru je ušao Kuduzović. Odmah na početku, Fajić je u dva navrata pokušao zatresti mrežu gostiju, ali danas ga lopta nije slušala. U 55. minuti izvršena je druga izmjena, umjesto Mešanovića u igru je ušao Ovčina. U 63. minuti Fajić uklizava na dodavanje Brandaa, nakon čega lopta pogađa stativu, što je potvrdilo da danas nije njegov dan.
U 67. minuti Bosna smanjuje na 2-1. Velež je imao slobodni udarac kojeg je izveo Zvonić. Lopta se odbija od živog zida i Bosna kreće u kontru preko Šere, koji na kraju majstorski lob udarcem matira Bobića. Nakon toga, izvršena je treća izmjena, umjesto Vehabovića u igru je ušao Alikadić.
Rođeni su vrlo brzo odgovrili na primljeni gol na najbolji način, novim golom u 75. minuti. Korner je izveo Ćosić, Zvonić na drugoj strani glavom vraća loptu u sredinu gdje se Ovčina odlično snalazi i glavom postiže gol za 3-1. Nakon toga, Brandao u 83. minuti nakon greške golmana postiže svoj drugi, a Veležov četvrti gol na utakmci.
Pred sami kraj utakmice Fajić iz slobodnog udarca pogađa prečku, da bi u 88. minuti napokon postigao svoj 18. gol u sezoni, za konačnih 5-1 protiv Bosne.
(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen