Freitag, 8. Dezember 2017

Novo u kinu: Ubistvo u Orijent expresu


Više od dva miliona kupaca knjiga Agate Christie nisu bili u pravu. Njeno najbolje djelo „Ubistvo u Orijent ekspresu“ moralo je ponovo biti predstavljeno, jednoj novoj kino generaciji, nakon ekranizacije ovog djela od strane Sidney Lumeta, 1974. godine.
Sada je britanski specijalist za Shaekspeara, Kenneth Branagh inscenirao čitavu retrospektivu kao Hercule Poirot, u skladu sa novim vremenom i akcijama po novoj modi, naravno uz asistenciju čitavog ansambla svjetskih zvijezda.
Film obiluje elegancijom i hladnom proračunljivošću.
Za povratak iz jednog od svojih slučajeva, Hercule Poirot (Kenneth Branagh) uzima legendarni Orient Express. Međutim, lagana vožnja vozom ovog puta nije mu poslužila samo za dugo razmišljanje.  Umjesto toga, poznati majstorski detektiv radi ponovo: Putnik iz voza je ubijen i jasno je da jedan od ostalih putnika mora biti krivac. Svi su osumnjičeni: španjska misionarka Pilar Estravados (Penélope Cruz), guvernerka Mary Debenham (Daisy Ridley), profesor Gerhard Hardman (Willem Dafoe), udovica gospođa Hubard (Michelle Pfeiffer) i doktor Arbuthnot (Leslie Odom Jr.). Ali, Poirot vrlo brzo shvata da neće rešiti slučaj, kada sazna malo više o mogućim počiniocima. I uz to mora da sazna više i o žrtvi, a uz sve to i da požuri, jer kako ubica ne udario ponovo…Nastavak, naravno u kinu.
Na sici: režiser Branagh kao Hercule Poirot i Daisy Ridley kao mis Mary Debenham.
(izvor:spiegel)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen