Donnerstag, 26. März 2015

Sat za planetu Zemlju 2015.


fotos iz 2014.


U subotu se gase svjetla na Starom mostu

Centralni događaj u BiH akcije „Sat za planetu Zemlje 2015.” održaće se u Mostaru, na Starom mostu, gdje će od 20,30 do 21,30 sati biti ugašena svjetla, kao i upriličena umjetnička instalacija sa svijećama, koju će izvesti učenici Koledža ujedinjenog svijeta i Gimnazije Mostar. Program će biti upotpunjen akustičnim izvođenjima članova Rock škole iz Mostara i hora UWC-a i Gimnazije Mostar, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru.

Događaj organizuje WWF BiH, u saradnji s Koledžom ujedinjenog svijeta u Mostaru, Ekološkim udruženjem „Eko-Most” Mostar, Rock školom Mostar, Parkom prirode „Hutovo blato”, uz podršku Gradske uprave Mostara.
U subotu će tokom dana biti organizovana i velika akcija čišćenja grada pod nazivom „Dan brige za zajednicu”, na koju su pozvani učenici i građani. kako bi pokazali svoju brigu za okolinu i grad.
Organizatori su istakli kako je svake godine sve veći odziv na ovu akciju, ne samo u svijetu negoi u BiH, te su pozvali sve zainteresovane da u subotu ugase svjetla, kao svoj doprinos akciji „Sat za planetu Zemlju”.
A. P.
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen