Dienstag, 31. März 2015

Proljetno čišćenje organizma


Nekako svake godine,u ovo vrijeme, koji dan gore, dole, pojavljuju se ovakvi tekstovi u medijima. A i sam organizam zahtijeva nešto ovako, nakon duge zime, i konzumiranja, malo "jače" hrane. Nije na odmet ponoviti još jednom. Dođe nešto, kao ponavljanje gradiva.

Vitamin C poznat je kao vitamin detoksikacije uz pomoć kojeg će lakše piti razgrađeni i izbačeni toksini

'Proljetno čišćenje organizma dobar je potez, a ako mislite da vam je detoksikacija potrebna kako biste u protječe ušli odmorni. sretni i energični, pobrinit se da vam se na jelovniku nađu slijedeće namirnice:
Agrumi: uz sve ostale beneficije kojeg su limun i drugo srodno voće prepuni, poznat je kao vitamin detoksikacije uz pomoć kojeg ćete lakše razgraditi i iz tijela izbaciti toksine. Limunada lli oranžada, izbor je vaš.
Bijeli luk - kralj povrća i začina koji možete konzumirati uz sve namirnice. Odličan je za srce i cijeli kardiovaskularni sistem, a stimulira i proizvodnju nužnih enzima. Ukratko, zabora­vite na "aromu" i pustite da odradi svoj čudotvorni posao.
Cvekla - ovo povrće sadrži jedan od glavnih detoksikacijskih enzima, a odlična je i za pročišćavanje krvi u organizmu. Osim toga, pospješuje i rad želuca, crijeva i žuči, Što je, naravno, vrlo bitno kod čišćenja organizma, a ima i pozitivan utjecaj na nervni sistem, pa ćete uz nju biti manje napeti dok zaboravljate na pečenja i kolače.
Kupus u jetri postoje dva glavna detoksikacijska enzima, a ovo povrće potiče proizvod­nju oba i stoga je nezamjenjivo u čišćenju kako cijelog tijela tako i njegovog glavnog 'čistača" jetre.
Zeleni čaj - ovaj, prema mnogima najbolji čaj ima izvrstan detoksikacijski efekt i odličan je antioksidans. a uz to daje i osjećaj sitosti. pa može biti savršen izbor ako uz čišćenje pokušavate izgubiti celulitne podsjetnike na zi­mu.
Zeleno povrće - sve što je zeleno predsta­vlja odličnog saveznika u procesu detoksikacije jetre. Jedite sirovo, iscijeđeno i kuhano u velikim količinama i nećete požaliti.


(dnevniavaz)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen