Montag, 30. März 2015

Kalkulacije kvalifikacija


Do kraja kvalifikacija moramo racunati sa ovakvim kalkulacijama. Wales i Belgija se na neki ncin vec izdvajaju kao favoriti grupe. U utorak je prvi meč kalkulacija: Izrael - Belgija.
Vec od utorka ce sve kalkulacije biti jasnije:
Tekst iz Sport Avaza:

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine savladala Andoru s 3:0.
Nakon ove pobjede našu selekciju do kraja kvalifikacija očekuje još pet utakmica. Igramo protiv Izraela, Velsa i Andore kući, dok gostujemo Belgiji i Kipru.
Ipak, za plasman na EURO Zmajevi će morati osluškivati rezultate s preostalih utakmica naše grupe.
Prva od njih se igra već u utorak (31. mart) kada Izrael dočekuje Belgiju.
Podsjetimo, ova utakmica se trebala igrati još 9. septembra, ali je  odgođena zbog nemira u Izraela.
U slučaju pobjede Belgije, prednost Izraela nad Bosnom i Hercegovinom pred međusobni duel (12. juni) bi ostala četiri boda.
Pobjedom Zmajeva u pomenutoj utakmici bi se prednost istopila na jedan bod, a pred obje reprezentacije bi do kraja kvalifikacija ostale po četiri utakmice u borbi za treće mjesto koje vodi u baraž, jer realno je očekivati da na prva dva mjesta završe reprezentacije Belgije i Velsa.
Prednost za našu ekipu u tom slučaju je što Izrael mora na gostovanje kod Velsa koji je danas slavio upravo protiv njih rezultatom 3:0. Također, i Izraelci i naš državni tim do kraja kvalifikacija gostuju u Belgiji.


(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen