Samstag, 3. Dezember 2016

Modne ikone: Milion dolara baby




Iskorak, čučnjevi sa tegovima, balet, cardio vježbe, zatim par stotina trbušnjaka, dok ne panu od umora, sve su to vježbe koje anđelčići iz Victoria's Secret Angel obavljaju sedmicama, i nisu nimalo zabavne. Kao da ni sam trening nije dovoljan za najbolje modele donjeg rublja na svijetu, uz sve to danima ne smije jesti ništa više od malo piletine, ribe, proteinskih napitaka, zatim povrće na žaru, i sve to iz dana u dan, sedam dana u sedmici. Bez obzira na to koliko kod Jasmine Tooke (25) stomak krči ili je bole stomačni mišići, kada 5. decembra na modnoj pisti u Parizu izađu na scenu, neće joj izostati osmjeha na licu, jer će upravo ona nositi ovogodišnji „Fantasy Bra“ i na taj način će dospjeti na sami vrh Olympa supermodela.
Prezentacija Fantasy Bra je centralni događaj ove manifestacije. Ovogodišnji BH je dizajnirao Eddie Borgo, a sadrži 9000 komada pedeset karatnog dragog kamenja. Cijena 3 miliona dolara. Stvar je tako teška da je od modela zahtjevan poseban trening leđne muskulatrure.
Tradicija nošenja Fantasy Bra počela je 1996. godine, a prvi je ponijela Claudia Schiffer. Najskuplji je nosila Giselle Bündchen 2000. godine, sastavljen od rubina i dijamanata, a cijena mu je bila 15 miliona dolara, i kao takav, dospio je u Guinnessovu knjigu rekorsda.
Koliko god grudnjaci spadaju u ikone modnog svijeta, to isto su i žene koje su ih nosile: Tyra Banks, Alessandra Abrosio, Heidi Klum, Adriana Lima, Miranda Kerr, pa do najnovije Jasmine Tooke. Nakon Tyre Bank (1997.) i Selite Ebanks (2007.) ona je treća Afro-Amerikanka koja nosi ovaj grudnjak.
Za razliku od mnogih kolegica iz svijeta mode, o Jasmine se zna veoma malo. Čak ni za njenih 1,4 miliona sljedbenika na instagramu. Ona voli sport i dolazi iz Kalifornije. Pohvale je dobila kad nije odobrila popravke pojedinih dijelova njezinog tijela na njenim fotografijama. Uz sve to Jasmine ima pefektne dimenzije: 89-61-87.
(izvor:weltwoche)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen