Donnerstag, 5. Februar 2015

Djeca Michaela Schumachera uspješno na startu karijera!

Mick (15) počinje, kao i njegov otac, da gradi karijeru u Formuli-1, a njegova sestra Gina Maria (17) već bilježi velike usopjehe u konjičkom sportu.



Gina Maria, koja će 20. februara napuniti 18 godina, naslijedila je strast za jahanjem od svoje majke Corine. Ona je trenutno na svjetskoj rang listi junora na prvom mjestu u disciplini dresura, a krajem prošle godine postala je juniorski svjetski prvak. Na ranču njene majke u Švajcarskoj provodi sate i sate između hale za jahanje i štale, a tokom čitave godine putuje sa njenim timom „CS Ranch“ po programima dresure širom Evrope, nastupajući na jednom od 40 konja, koliko posjeduje njena majka.
Mick, sin Schumachera, već važi kao mega talent na trkaćoj sceni. U oktobru prošle godine, postao je vice prvak svijeta u KF3-kartu. Prema informacijama koje su objavljene u njemačkom časopisu Bild, on se nalazi pred potpisivanjem ugovora sa holandskim timom „Van Amersfoort Racing”. Tamo bi trebao startovati u seriji trka talenata u Fomuli-4, koja se sastoji od osam trka. Serija počinje 24. aprila. Mick je do sada već učestvovao u ovakvim trkama, ali pod imenom Mick Betsch, što je prezime njegove majke, ili jednostavno Mick Junior, a kako kažu, vrlo lako bi mogao krenuti stopama „čuda od djeteta” Holanđanina Maxa Verstappena (17), koji će ove godine startpvati u formuli-1 za tim Torro Rosso, kao najmlađi pilot svih vremena u formuli-1.

(izvor:bild)
Priredio: Smail Špago
novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen