Montag, 26. Juni 2023

Četvrti ljetni tavla turnir na plaži Pijesak Carina, u Mostaru

 







Šampioni 4. Ljetnog turnira u tavli

1.Mjesto Alem Zajmovic

2.Mjesto Dado Batlak

3.Mjesto Dragi Hrvic

4.Mjesto Adnan Djukic


Polufinale: Dado Batlak & Dragi Hrvic i Alem Zajmovic & Adnan Djukic

Borba za 3. mjesto: Dragi Hrvic & Adnan Djukic

Finale: Dado Batlak & Alem Zajmovic

Pobjednik: Alem Zajmović


Četvrti ljetni tavla turnir na obali Neretve okupio je je rekordni 72 igrača tavle iz Mostar, Stoca, Jablanice, Počitelja i Konjica.

Turnir održan je u nedjelju na obali Neretve, na plaži Pijesak Carina, u Mostaru i okupio je je rekordnih 72 igrača tavle iz Mostar, Stoca, Jablanice, Počitelja i Konjica.

Na turniru su sudjelovali su igrači svih šest Mostarski tavla klubova. Draž turniru su dali i rekreativci zaljubljenici tavle iz svih dijelova grada Mostara. Domaćini turnira Adnan Demirović i Emil Husković najavili su da će turnir svečano otvarat jedan od Mostarskih tavla klubova i da će to postati tradicija. Ove godine tu čast je imao Damir Batlak predsjednik tavla kluba Stari Grad poželivši svim igračima sreću i dobre kocke. Turnir se igrao se po starim pravilima do tri ojna u grupnoj fazi dok je u knockout fazi igrano do pet ojnova.

Na kraju turnira najviše uspjeha je imao Alem Zajmović tavla klub Zrinjski, drugo mjesto osvojio je Damir Batlak, dok su treće i četvrto mjesto zauzeli Dragi Hrvić i Adnan Đukić. Sva trojica igrača su igrači tavla kluba Stari grad. Svi navedeni igrači dobili su prigodne novčane nagrade, pehare i diplome. Turnir je pratio veliki broja gledalacaa koji vole ovu igru .Domaćin, zajedno sa svojim sponzorima, potrudio se da takmičarima i gledaocima osigura besplatan roštilj i hladne napitke. Za kraj predsjednik tavla saveza BIH Omer Dervišbegović se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i najavio sudjelovanje backgammon reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu  WBGF Team WC koje će se održati od 21. do 27. augusta u Skoplju.

(PPC)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen