Freitag, 29. Juli 2022

Oproštaj od Evrope

 


Konferencijska liga, 2. pretkolo:

Hamrun Spartans - Velež 1:0

Strijelac: Jonny 15.

Hamrun Spartans FC: Bonello, Borg, Emerson, Bjeličić, Corbolan, Camenzuli, Prša, Guillaumier, Jonny, Mashike, Dodo.

FK Velež: Bogdanović, Bajrić, Ikić, Zeljković, Halilović, Pršeš, Radovac, Hasanović, Ćosić, Haskić, Pantelić.

Priliku sa klupe su dobili: Pavić, Anđušić, Džanković, Vehabović i Dejanović.


Velež se oprostio od učešća u Evropi ove sezone, a mostarski klub je i u revanšu poražen od Hamrun Spartansa s Malte s 1:0 i s ukupnih 2:0 ovaj tim prolazi u narednu fazu takmičenja, gdje ih čeka duel s Levskim iz Sofije.

Velež agresivno ulazi u meč, ali Rođeni očigledno je imaju ogroman problem u napadu i teško kreiraju šanse usprkos dobroj izgradnji napada.

Domaći potom preuzimaju igru na svoju stranu. Napali su i u 15. minuti došli do prednosti. Meshike je izbacio Jonnyja koji pogađa za 1:0.

Rođeni četiri minute kasnije propuštaju veliku priliku da se vrate u meč. Pantelić je bio u prodoru, ali je s nekoliko metara zakucao loptu u prečkuz.

Zatim su udarce isprobali Radovac i Halilović, nisu bili precizni, a Hamrun je prijetio preko Bjeličića iz slobodnog udarca, no Bogdanović brani.

Domaći sastav u 34. minuti promašuje veliku šansu. Jonny je s dva-tri metra uspio promašiti kompletan gol i ostalo je 1:0.

Hamrun je odličnom šansom završio prvo poluvrijeme. U nadoknadi je stativa spasila Rođene.

Hamrun odličnom šansom Mashikea otvara i drugo poluvrijeme, ali srećom ne zabijaju. Potom Rođeni preuzimaju kontrolu nad utakmicom i krenuli su na sve ili ništa.

U 64. minuti Rođeni propuštaju novu veliku šansu. Haskić je usamljen na pet-šest metara, ali ne pogađa glavom.

Pokušao je Amar Osim napraviti nešto s izmjenama. Međutim, pravih rješenja nije bilo, Hamrun je završio posao u ovom meču i prošao je u narednu fazu takmičenja, dok se Velež oprašta od Evrope.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen