Montag, 18. Juli 2022

Grad opuštene energije

 

Mostar se našao na listi najpotcjenjenijih gradova Evrope

Iz magazina Conde Nast Traveler kontaktirali su njihovu mrežu stručnjaka za putovanja i pisaca sa sjedištem u Evropi kako bi sastavili listu najpotcijenjenijih evropskih gradova.

Lista obuhvata 22 lokacije u rasponu od malih gradova u Švedskoj do manje poznatih mjesta u baltičkim državama.

"Možda zauzimaju manje stranica u vašim vodičima od drugih destinacija, ali otkrit ćete da ovi gradovi imaju isto toliko prirodnih ljepota i atrakcija, kao i njihove poznatije kolege, a koje morate posjetiti", naveli su na web stranici.

Kada je riječ o evropskim putovanjima, popularni gradovi poput Pariza i Rima imaju tendenciju da se uzdignu na vrh liste interesovanja ljudi.

Međutim, Evropa je puna iznenađujućih destinacija koje će daleko nadmašiti vaša očekivanja, a jedan od njih je i Mostar.

"Mostar je prekrasan srednjovjekovni grad sa mješavinom austrougarske i osmanske arhitekture. U njemu se nalazi kultni Stari most po kojem je grad dobio ime. Postoje brojni restorani koji nude tradicionalnu i zasitna jela poput dolme, povrća punjenog mljevenim mesom i rižom, sarme i svježeg hljeba", napisala je Jessica Nabongo, blogerica i osnivačica turističke agencije Jet Black za Conde Nast Traveler.

"Opuštena energija grada olakšava popodnevnu šetnju gradom pretvoriti u veče uživanja u ugodnoj hrani uz ispijanje rakije, nacionalnog pića Bosne, i slušanje umirujućih zvukova rijeke", zaključuje.

Na listi najpotcjenjenijih turističkih destinacija Evrope našlo se još nekoliko gradova iz regije poput Trogira i Opatije u Hrvatskoj, Ohrida u Sjevernoj Makedoniji te Tirane u Albaniji.

Kompletnu listu najpotcjenjenijih gradova Evrope možete pronaći na linkovima:


Linkovi:

The 22 Most Underrated European Cities Worth Visiting, From Italy to Croatia—They Have Thinner Crowds, But Plenty to Offer | Condé Nast Traveler (cntraveler.com)


Condé Nast Traveler (@cntraveler) • Instagram-Fotos und -Videos

(klix/20220717)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen