Freitag, 22. Juli 2022

Maltežani skupo kaznili lošu igru Veleža

 






fotografije: portali

Velež – Hamrun Spartans 0:1 (0:1)

Stadion Grbavica.

Sudija: Andrew Davey (Sjeverna Irska)

Žuti kartoni: Haskić.Ćosić (V)

Strijelci: 0:1 Guillaumier (30′)

Velež: Bogdanović, Pavić (od 57′ Pantelić), Ikić, Zeljković, Ćosić, Halilović, Radovac, Hasanović (od 57′ Blagojević), Anđušić (od 80′ Džanković), Zajmović (od 57′ Pršeš), Haskić.

Hamrun Spartans: Bonello, Bjeličić, Emerson, Borg, Camenzuli, Guillaumier, Prša, Corbolan, Jonn (od 63′ Sowe), Dodo (od 85′ Domingos), Mashike.


Navijači Veleža u velikom broju okupirali su stadion Grbavica u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Hamrun Spartans sa Malte, ali su na kraju razočarani napustili Sarajevo slabom igrom svojih ljubimaca i neočekivanim porazom.

Amar Osim, koji je večeras debitovao u evropskim kupovima, suočio se s problemom pred sami početak utakmicu. Na zagrijavanju se povrijedio Dejanović, pa je umjesto njega u sastav uvršten Zajmović.

Gosti su prvi krenuli s centra i već u prvoj minuti Dodo je zaprijetio golu Veleža, ali je Bogdanović bio na mjestu. Bio je to nagovještaj da se Maltežani nisu došli braniti, već da traže šansu za prolaz dalje.

Velež je uzvratio u 5. minuti, kada je Hasanović sa dvadsetak metara snažno šutirao, a Bonello krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Ponovo je Velež zaprijetio u 8. minuiti, ali je šut Haskića završio pored stative-

Rođeni su, u 16. minuti, stvorili povoljnu priliku, ali je jedan igrač gostiju u posljednjem trenutku intervenisao ispred Halilovića, a minut kasnije, Haskić ponovo iz neposredne blizine šutira pored gola.

Najbolju šansu da povede imao je Velež u 26. minuti. Odbrana gostiju grubo je pogriješila, lopta je došla do Hasanovića, koji šutira pravo u golmana gostiju.

Kazna za taj promašaj skupo je koštala Velež u 30. minuti, kada su gosti postigli gol. Slobodan udarac izveo je Mashike, Bogdanović je skrenuo loptu do stative, na nju je natrčao

Guillaumier i sa tri metra poslao je u nebranjenu mrežu – 0:1.

Primljeni gol još više je poremetio ionaku slabu igru Veleža, pa gosti dolaze u priliku da povećaju vođstvo. Veležovi igrači nikako ne uspijevaju da povežu svoje redove, a u posljednjim trenucima prvog poluvremena, Guillaumier je propustio priliku da se ponovo upiše u strijelce. Srećom po Velež, njegov šut završio je iznad prečke.

I drugo poluvrijeme počelo je slabo po Velež, što gosti koriste i opasno ugrožavaju  gol Bogdanović. U 52. minuti, Pavić je pravovremeno blokirao šut gostujućeg igrača.

Odbrana Veleža “zaspala” je u 56. minuti, što Jonn ne uspijeva kazniti golom.

Osim je, u 57. minuti, izvršio trostruku zamjenu, ali ni to nije dovelo do promjene odnosa snaga na terenu.

Bezidejna igra Veleža nastavljena je do kraja utakmice i sva sreća pa to gostujući igrači nisu kaznili još kojim golom.

Iako je utakmica zbog izmjena i brojnih prekida bila produžena šest minuta, to nije pomoglo da Velež dođe do izjednačenja i kakve takve nade u revanšu.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen