Freitag, 25. September 2020

Četvrta ovogodišnja titula Bayern München

 






Fudbaleri Bayerna su novu sezonu počeli osvajanjm novog trofeja - Superkupa Evrope.

Nakon osvajanja tripla, Prvaci Bundeslige, osvajači kupa DFB i pobjednici Lige šampiona, ovo im je četvrta ovogodišnja titula. Slijedi Superkup Njemačke, i Svjetsko klupsko prvenstvo 2020.

Osvajač Lige šampiona je u Budimpešti u sjajnom meču pobijedio Sevillu, koja je osvajač Evorpske lige, rezultatom 2:1 nakon produžetaka. U regularnom toku, nakon 90 minuta bilo je 1:1, a Bavarci su već u prvom produžetku došli do gola vrijednog novog trofeja.

Gol je postigao ga Španac Javi Martinez, za koga je već planiran povratak u Athletic Bilbao. On je u 99. minuti zamijenio Lucasa Hernandeza, a u 104. postigao gol za 2:1.

Što se tiče same utakmice, prštalo je na sve strane, bilo je šansi i pred jednim i pred drugim golom, ali Sevilla je mogla i do pobjede u regularnih 90 da nije bilo Neuera, koji je odbranio zicer En Nesyrju. Bayernu su ranije poništena dva gola - jedan zbog nedozvoljene pozicije Lewandowskog, a drugi zbog prekršaja u napadu.

Sevilla je prva povela, golom Ocamposa s penala u 13. minuti, ali je Goretzka u 34. postavio konačnih 1:1. Bayern je u produžecima stigao do pobjede i slavlja.

Iduće sedmice, u srijedu 30. septembra Bayern ima priliku za novi trofej. Igra se Superkup Njemačke, Bayern Munchen protiv Borussije Dortmund.

(sport)

(spagos)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen