Sonntag, 23. April 2017

Za arhivu: Velež – Sloga Simin Han 3:0 (2:0)




Mostar, 22.april 2017.
Stadion “Rođeni”
Gledalaca: Sve se crveni
Sudija: Adnan Kasupović (Bihać)
Žuti kartoni: Mahinić, Petrović (Velež), Jazvin, Isanović, Pantić, Radovanović (Sloga)

Strijelci: 1:0 Brandao (2’), 2: 0 Zvonić iz penala (72’), 3:0 Brandao (78’)

Velež: Abdihodžić, Petrović, Zvonić, Memić, Mujezinović (od 80’ Ćemalović), Ćosić, Tatar (od 75’ Isić), Carvalho, Brandao, Mahinić, Krcić (od 59’ Ovčina).

Sloga: Hamzabegović, Šinik (od 46’ Radivojević), Jazvin (od 46’ Habibović), Moranjkić, Isanović (od 64’ Širanović), Vejzović, Ibrahimović, Musić, Pantić, Omerović, Ahmetović.

Velež je odličnom igrom  sasvim zasluženo zabilježio sedmu prvenstvenu pobjedu i donio veliku radost svojim vjernim navijačima.
Utakmica na stadionu “Rođeni” počela je s petominutnim zakašnjenjem, zbog protesta zbog odnosa čelnika FS Prve lige FBiH na brojne uočene nepravilnosti, koiji prijete neregularnosti takmičenja.
Veležovi igrači, riješeni da osvoje novu pobjedu i krenu u luku spasa, silovito su krenuli u utakmicu sa Slogom, što im je donijelo readost već u 2. minuti. Lijepu akciju, Brandao je krunisao golom za veliko slavlje na stadionu – 1:0.
Vodeći gol dao je krila domaćim igračima, koji prikazuju sjajnu igru. Dvije velike prilike da u ranoj fazi obezbijede pobjedu imali su Tatar i Petrović, ali su, nažalost, njihovi udarci za malo promašili gol Hamzabegovića.
Gosti su prvi put zaprijetili u 30. minuti. U šansi se našao Jazvin, bivši igrač Veleža, ali je iz neposredne blizine poslao loptu pored lijeve stative.
U samom finišu prvog poluvremena, prilike i za Velež i za Slogu. Prvu je imao Tatar u 43. minuti, ali je lopta promašila gol, a u kontranapadu, šansa za Omerovića, koji je, takođe, bio neprecizan.
Nešto manje uzbuđenja i prilika viđeno je u drugom nastavku. Domaći su vješto čuvali minimalno vođstvo, a gosti su bezuspješno pokušavali ugroziti Abdihodžića.
U 72. minuti, Ovčina je srušen u šesnaestercu gostiju i sudija Kasupović pokazao je na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je kapiten Zvonić – 2:0.
Gol je dao poleta domaćim igračima, koji u 78. minutu sjanu predstavu krunišu i trećim golom, a u strijelce se, po drugi put, poslije odlične asistencije Mujezovića upisao Brandao.
(novasloboda)


(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen