Sonntag, 16. April 2017

Za arhivu: Velež – Orašje 4:2 (2:2)




Mostar, 15. april 2017.
Stadion u Vrapčićima.
Gledalaca: Sve se crveni
Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg)
Žuti kartoni: Mahinić, Ćosić (Velež), Radulović, Brković, Živković (Orašje)

Strijelci: 1:0 Brandao (2’), 2:0 Mujezinović (14’), 2:1 Brković (33’), 2:2 Brković (45’), 3:2 Mujezinović (55’), 4:2 Mujezinović (70’)

Velež: Abdihodžić, Količić (od 16’ Krcić), Petrović, Zvonić, Memić, Mujezinović (od 77’ Isić), Ćosić, Tatar (od 73’ Ćemalović), Carvalho-Santos, Brandao, Mahinić.

Orašje: Kurbašić, Marković, Marošević, Koprivica, Radulović, Đukić, Novaković (od79’ Đurđević), Demonjić (od 69’ Mikić), Prgić, Brković (od 85’ Nedić), Živković.

Fudbaleri Veleža u u dramatičlnoj utakmici zabilježili su važnu pobjedu protiv Orašja
Rođeni su od početka imali terensku inicijativu, što im je u 2. minuti donijelo zasluženo vođstvo, kada je Brandao, poslije lijepe akcije, zatresao mrežu golmana Kurbašića 1:0.
Vođstvo je dalo krila domaćim igračima, koji stalno atakuju prema golu Orašja. U 14. minutu, nova radost za igrače i navijače Veleža. Mujezinović je odlično reagovao poslije sjajne asistencije Brandaa i poslao loptu u mrežu gostiju – 2:0.
U 16. minuti povrijedio se Količić, pa ga je zamijenio Krcić.
Velež  potpuno dominira, gosti su potpuno nemoćno, a prava je šteta što se njihova mreža nije zatresla još koji put.
U 26. minuti, Rođeni su imali dvije prilike da povećaju vođstvo. Prvu je propustio Tatar, čije udarac golman Orašja jedva odbranio, a u novom napadu, Rodrigo je silovito šutirao, ali je lopta fijuknula iznad prečke.
Gosti su, u 33. minuti, u jeku napada domaćih smanjili rezultat, a rijetko viđen gol postigao je Brković.
Velež je u 37. minuti imao novu priliku, ali je kapiten Zvonić loptu poslao pored lijeve stative.
Kada se očekivao kraj poluvremena, gosti su izveli brzi kontranapad, koga je Brković pretvorio u izjednačujući gol – 2:2.
Od početka drugog poluvremena, Velež ima punu terensku inicijativu, stvara prilike, ali odbrana gostiju na vrijeme interveniše i otklanja opasnost od svog gola.
Ipak, u 55. minuti, odbrana gostiju kardinalno je pogriješila, što je iskoristio Mujezinović i poslao loptu u mrežu – 3:2.
Nova radost na stadionu, zavijorile su se zastave Veleža. Hat-trick Mujezinovića, koji je, u 70. minuti, svoju sjajnu igru krunisao lijepim golom – 4:2.
(novasloboda.ba)


(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen