Sonntag, 2. April 2017

Za arhivu: Velež – Rudar 1:0 (1:0)










(fotosi:portali, facebook)

Velež - Rudar 1:0

Stadion u Vrapčićima.

Gledalaca: Sve se crveni

Sudija: Adnan Kasupović (Bihać)

Žuti kartoni: Memić, Mahinić (Velež), Dizdarević, Hajdaroviž (Rudar)

Strijelci: 1:0 Zvonić (8’)

Velež: Abdihodžić, Petrović, Zvonić, Memić (od 83’ Uzun), Mujezinović, Tatar (od 73’ Ćemalović), Carvalho, Brandao, Garcia (od 48’ Ćosić), Mahinić, Krcić.

Rudar: Nikolić, Sarvan, Zukić, Hrustanović, Hajdarović (od 71’ Delić), Dizdarić, Kulović, Kobilica, Topalović, Spahić, Čizmić.

Pobjeda Veleža je najljepša rođendanska čestitka Klubu navijača Red Army, koji je danas proslavio svoj 36. rođendan i koji su bili i ostali uz svoje Rođene. Najstarija navijačka grupa u BiH cijelo to vrijeme bila je Veležov 12. igrač i u dobru i u zlu, uvijek zajedno.

Fudbaleri Veleža savladali su Rudar iz Kaknja s 1:0 u derbiju 20. kola Prve lige Federacije BiH.
Velež je u jednoj pozitivnoj rezultatskoj seriji, pa je i danas pred svojim navijačima ostvario izuzetno važnu pobjedu protiv gostiju iz Kaknja, koji se nalaze u gornjem dijelu tabele. Rođeni su svojim navijačima, popularnoj Crvenoj armiji, na najbolji način čestitali 36. rođendan, a gol odluke postigao je Denis Zvonić u petoj minuti. Najbolju šansu gosti su imali preko bivšeg igrača Veleža Hajdarovića, kada je pogodio prečku gola Abdihodžića.  U nastavku Rođeni su preko Brandaa i Tatara propustili lijepe prilike, ali to im se nije osvetilo, pošto su uspjeli da zadrže prednost jednog gola do samog kraja i sada su korak bliže cilju, a to je ostanak u ligi.

U narednom kolu Velež gostuje u Banovićima ekipi Budućnosti, dok će Rudar ugostiti ekipu Novog Travnika.




(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen