Mittwoch, 19. April 2017

Rupe za zmajeve u Hong Kongu?







Dovoljno je u Hong Kongu boraviti samo 10 minuta, pa shvatiti koliko je dragocjen svaki milimetar prostora. I onda, kad dignete glavu na više, primijetite nešto, za što u prvom momenti nemate objašnjenja.
Naime, veliki neboderi, koliko god spratova imali, negdje u sredini, imaju barem po jednu ogromnu rupu, koja ponekad zauzima i po nekoliko spratova visine. Ovi misteriozni otvori imaju veoma jednostavno i pomalo sumanuto objašnjenje. Prema feng shui vještini, koja propisuje način življenja u stalnoj harmoniji sa okruženjem i tehniku uređenja životnog prostora, ove rupe predstavljaju otvore za zmajeve.
Prema kineskom vjerovanju, zmajevi su nosioci sreće i otvori im omogućavaju da slobodno lete od planina ka vodama. Blokiranje njihovog energetskog puta može da donese nesreću.
Prema podacima iz lokalne štampe, loš feng shui je proglašen za glavnog krivca u poslovanju jedne kineske banke, jer njihove zgrade nisu imale otvore za zmajeve. Danas je ova kompanija izdvojila pozamašne svote novca, koje koriste isključivo za feng shui konsultacije.
(izvor:express)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen