Montag, 3. April 2017

Stari most u plavoj boji


Stari most je u nedelju veče bio osvjetljen plavom bojom, čime se grad na Neretvi priključio obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.
Događaj je dio akcije “Light It Up Blue”, a kako je najavljeno, pored mostarskog Starog mosta, plavom bojom večeras su bili osvujetljeni i Plivski vodopad u Jajcu, tvrđava Kastel u Banja Luci, te Vijećnica i Narodno pozorište u Sarajevu.
Predsjednica Udruženja roditelja i djece s posebnim potrebama ”Vedri osmijeh” Mostar Danijela Kegelj istakla je važnost podizanja svijesti o autizmu, te izrazila zadovoljstvo što se Mostar i ove godine priključio obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.
“Prevažno je da podignemo glas i skrenemo pažnju da je taj spektar plave boje nešto što je i nama lijepo i dragocjeno i što treba živjeti svaki, a ne samo ovaj jedan dan u godini “, kazala je Kegelj.
Svakog 2. aprila u svijetu se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, kojim se skreće pažnja na djecu s poremećajem autizma, kojima je neophodna podrška kako u oblasti odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, tako i briga cijelog društva.
(novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen