Dienstag, 5. April 2016

Skidanje kilaže: Bez gladovanja i vježbanja


Da li daje rezultate, ne znam. Ali izgleda logično. I zvuči privlačno. Ništa ne košta, osim ulaganja 15 minuta dnevno. Sve što treba je jedan peškir i volja. Leći, kako je to naznačeno, spojiti nožne palčeve, i spojiti mali prst lijeve i dene ruke. Vrijedi probati. (spagos)

Samo ležanje 3 puta dnevno po 5 minuta

Brzo i efikasno mršavljenje nikad nije bilo lakše… Zvuči skoro kao mit ili bajka.
Međutim, tokom deset godina, japanski ljekar Fukutsudzi pomaže ženama da smršaju u najkraćem mogućem roku. A to je: bez dijeta, napornih vježbi i trošenja novca. Besplatno i brzo mršavljenje ne postoji, reći ćete. Ali to nije istina!
Metoda opisana od strane ovog Japanaca u njegovoj knjizi koja se prodala u Aziji u tiražu od
čak šest miliona primjeraka je očigledno hit!
Doktor kaže da nisu potrebni nikakvi posebni alati za brzo mršavljenje. Potreban vam je
veliki peškir, jak konac ili traka da biste učvrstili taj peškir u rolnu, ravna površina – i 3 puta po pet minuta dnevno.
Metoda je laka za izvođenje i vrlo efikasna. Ne treba, dakle, ništa da se radi – samo treba 3 puta dnevno po 5 minuta ležati u pravom položaju.
Doktor Fukutsudzi je inače specijalista je za probleme karlične kosti, a otkrio je i da je glavni uzrok masnih naslaga u području struka upravo razilaženje karlične kosti i podrebarnih
kostiju.
Nakon što je otkrio vezu između ova dva problema, osmislio je metodu kojom se svako na brz i jednostavan način može riješiti viška oko struka.
Dr Fukutsudzijev tretman
– Peškir savijte u rolnu i obmotajte nekom trakom da biste
ga učvrstili.
– Sjedite na čvrstu površinu, najbolje na pod.
– Savijeni peškir stavite ispod leđa, u nivou sa pupkom, i zatim legnete (peškir treba da bude malo širi od širine leđa).
– Noge razdvojte u širini ramena i savijte stopala tako da se dodiruju samo palčevi.
– Ruke ispružite iznad glave, okrenite dlanove prema dole i spojite mali prst desne i lijeve ruke.
– I to je to. Iako se čini sasvim jednostavno, taj položaj nije nimalo lagan ni udoban.
Ako vam je teško da do kraja držite ruke u ispruženom položaju, prvih nekoliko puta ih ispružite koliko možete, ali svakako spojite male prste na rukama, kao i palčeve na nogama.
U tom položaju lezite pet minuta, tri puta na dan.
Možda će vam na početku osjećaj biti neprijatan, čak i bolan, a ako vam postane neizdržljivo, skratite tretman na onoliko koliko možete izdržati.
Važno je napomenuti da “vježbu” morate da izvodite svaki dan ako želite vidljive rezultate.
Nakon što završite sa tretmanom, nemojte da ustajete naglo. Dok ste još u ležećem položaju okrenite se na bok, nakon toga se uspravite u sjedeći položaj, a tek onda ustanite.
Upozorenje:
Ukoliko imate problema sa kičmom ili nekom bolesti kostiju, utoliko se pre tretmana svakako posavjetujte sa ljekarom o tome da li smijete da koristite ovu metodu.
Ovo nije teško, ali na početku postoji neprijatan, čak i bolan osećaj, jer će vaše kosti početi da se vraćaju u svoj prirodan položaj. Ako vam je teško da izdržite neophodnih 5 minuta, počnite s minut-dva i svaki dan povećavajte, dok ne dođete do 5 minuta. I ne propuštajte ni jedan dan da biste dobili stabilan rezultat! U suštini, to je vrsta istezanja.
Ako pomjerite valjak od peškira ispod grudi – imaćete efekat podizanja grudi.
Ako ga stavite na deo ispod rebara – struk će postati više izražen.
Samo budite pažljivi, jer čak i za pet minuta ležanja u ovoj pozi, kosti i zglobovi se pomjeraju. Dakle, poslije seanse ustajte vrlo polako. Prvo na stranu, onda sjedite, a tek onda
ustanite. Izbjegavajte nagle pokrete.
Čak i ako ne vjerujete u ovu metodu, ništa vas ne košta da probate. Preporučljivo je da izmjerite svoje obime prije i poslije tretmana, barem prvi put, i bićete prijatno iznenađeni!
Teško povjerovati, ali je istina!
S vremenom se ispravlja držanje i imaćete lijep, zdrav osjećaj u cijelom tijelu, a bolovi u leđima će prestati.

(europamag)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen