Freitag, 8. April 2016

Istinska ljepota dolazi iznutra

Kopija od pr Gwyneth Paltrow
Ovu izreku glumica Gwyneth Paltrow (43) shvatila je potpuno ozbiljno.
Na svojoj web stranici prezentira sve moguće i nemoguće recepte i pića u pogledu zdravlja i  ljepote. Uz to, sastojke za te recepte sama nudi za prodaju. Sada je trenutno ufurana u jedan „smoothie“, za čiji stručni mix treba izdvojiti 200 dolara, koji Paltrow uzima svako jutro, kako to sama tvrdi. Pored mlijeka od badema, himalajske soli, tu su još sastojci kao što su: „ashwagandha“ i „ho shou wu“, uz obavezni dodatak „Moon Dust“, što je vjerovali ili ne, mjesečeva prašina. To je jedna vrsta praha koga proizvodi njena prijateljica Amanda Chantal Bacon. Teglica od 62 grama te prašine košta 65 dolara. Mjesečeva prašina, čiji sastav je nejasan i nepoznat, postoji u nekoliko različitih varijanti, koji se uzimaju svakog dana posebno. Ova akcija, inače, pomaže za obnovu istrošenih mišića. Tu je još „Beauty Dust“ prašina za uljepšavanje kože, zatim „Brain Dust“, pametna prašina za „kongnitivni uticaj“, zatim „Sex Dust“, prašina, znate već za šta. Studije koje bi trebale potvrditi obećane efekte nisu priložene.
Ali, kako se čini, to nimalo ne smeta kupcima, a posebno interesovanje vlada za izgledno afrodizijsko djelovanja prašine. Sex Dust je u međuvremenu već bivao i rasprodat.
A nas, koji smo malo udaljeni od sve ove gungule, interesuje, da li se, možda, u ponudi nalazi i „bacanje prašine u oči??“
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen