Samstag, 2. April 2016

El Classico broj 264, 2. aprila 2016. u 20:30




tabela uoči 264. El Classica

264. po redu El Classico, a drugi ove sezone, između Barcelone i Real Madrida, odigraće se
2. aprila na Nou Campu sa početkom u 20:30.
Gledajući trenutnu formu i stanje na tabeli, većina fudbalskih stručnjaka i simpatizera su mišljenja da taj duel neće imati veliku rezultatsku značaj u borbi za prvaka Španije, gdje je Barcelona stekla solidnu prednost ispred ostalih i pravo čudo bi se trebalo desiti da to ispuste do kraja Primere.
El Classico može donijeti i jedan novi rekord: Messi i njegov 500. gol.
Španske novine su već pune slika  Messija sa brojem 500, ali ta slika se pojavila prošle godine povodom njegove 500. utakmice u karijeri. Sa druge strane stajaće „kralj pasova“ Toni Kroos“ sa nevjerovatnih 93,8 uspješnih pasova.
Sa jedne strane trio za koji ne treba trošiti riječi: Messi, Neymar, Suarez, a sa druge strane BBC, kako navijači nazivaju trio Real Madrida: Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo.
Što se tiče golova, tu je neprikosnoven Cristiano Ronaldo sa 38 golova, a slijedi trio iz Barcelone, Suarez sa 26, Messi sa 22 i Neymar sa 21. golom, dok je Benzema na petom mjestu sa 20 golova, a bale je na listi malo niže, deveti sa 15 golova.
Pored postignutih golova trojke iz Barcelone, još više zadivljuje broj njihovih asistencija za gol, samo u prvenstvu Neymar 14, Suarez 15 i Messi 12.
Prethodni El Classico, broj 263, odigran na stadionu santiago Bernabeu riješila je Barcelona u svoju korist, visokim rezultatom 0:4.

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen