Montag, 18. April 2016

Adnan Spago: Pobjeda 5:4 u derbiju


Taman kad čovjek pomisli da je u fudbalu doživio skoro sve što se doživjeti može, desi se nešto novo.
Tako je bilo i juče u derbiju Landeslige između drugoplasiranog FC Lennestadta i trećeplasirane Borussije iz Dröschedea. Ono što se dešavalo un završnici ovoga susreta gledaoci sigurno neće dugo zaboraviti.
Do 70. minute gosti su vodili sa 4:2. I tada trener FC Lennestadta u igru ubacuje Lucasa Völmickea. Bila je pauza za izvođenje kornera. Momak sa aut linije utrčava u šesnaesterac, izvodi se korner. Prvi kontakt sa loptom, udarac glavom i 3:4. Samo minutu kasnije isti igrač koristi jednu povratnu loptu i punim udarcem izjednačava na 4:4. Jedanaset minuta kasnije Christian Schmidt postiže gol za pobjedu 5:4, što je izazvalo erupciju oduševljenja domaćih navijača. Igra, u kojoj je domaćin pokazao borbenost od prve do zadnje minute, stalno sustizao vođstvo gostujuće ekipe, i ni u jednom trenutku nije pokleknuo. Gosti su poveli već u 8. minuti, da bi devet minuta kasnije domaćin izjednačio, a gosti izvanredno lijepim golom poveli sa 2.1 do poluvremena.. Nakon toga slijedila su dva autogola. Prvo autogol domaćih za vodstvo gostiju od 1:3, a iz kontra akcije autoogol gostiju za za rezultat 2:3. Kada su gosti u 60. minuti došli do vodstva od 2:4, niko više nije vjerovao u pobjedu domaćih, pogotovo što su se gosti do tada pokazali kao veoma jaka ekipa.
I onda je došlo do preokreta.
Sa osam pobjeda iz osam zadnjih utakmica FC Lennestadt je Borussiju iz Dröschedea izbacio iz daljnje borbe za drugo mjesto, gdje je ostao još SV Hohenlimburg, za 9 bodova zaostatka. Pošto je vodeći SC Neheim igrao na domaćem terenu samo 1:1 protiv Hennena, razlika između prvog i drugog je sada skraćena na 3 boda. Da li je možda i titula prvaka u izgledu?
Obzirom na veliku sličnost današnjeg rezultata sa rezultatom od četvrtka veče, u kome je Borussia iz Dortumnda doživila dramu, izgubivši sa 4:3 protiv FC Liverpoola, nakon vođstva od 1:3, među navijačima FC Lennestadata spontano se počelo govoriti o FC Lennepoolu, ili o FC Liverstadtu, koji se pobrinuo za traumu kod gostiju
Slijedi utakmica polufinala kupa u četvrtak u Ottfingenu.

(derwesten)




(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen