Sonntag, 26. Januar 2014

Trajekt klub Mostar


Trajekt klub Mostar

 

Trajekti Mostarom plove bez zastoja

 

Zbog problema s odvo­dnjom oborinskih voda, Mostar sa svakom jačom kišom bude poplavljen, pa tada dobije i nadimak „Hercegovačka Venecija". Kad su lani mostarske ulice doslovno plivale pod vo­dom, grupa Mostaraca je došla na ideju da na šaljiv način prikaže cijelu tu si­tuaciju pa su iz tzv. Trajek­tnog kluba Mostar slali iz­vještaj o „trajektnom saobraćaju u Mostaru". S tom praksom, čim je pala jača kiša, nastavili su i prošle sedmice, pa su u svom posljednjem iro­ničnom saopćenju obavijestili građane da „trajekti poplavljenim ulicama plo­ve bez većih zastoja".

-I dalje je na snazi znak opasnosti od velikih ko­ličina smeća koje plutaju ulicama našeg grada i koje mogu ugroziti naša plovila, a samim tim dovesti do određenih problema u sao­braćaju. Na snazi je i crveni alarm kao znak upozorenja na mnogobrojne kratere na ulicama grada - kazali su šaljivo iz „Trajektnog klu­ba Mostar", a uprkos broj­nim apelima građana da riješe problem odvodnje oborinskih voda, gradske vlasti ne reagiraju.
(avaz)

 

Izvještaju za januar 2014.

 

Iz Trajekt kluba Mostar jutros je stiglo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Trajektni promet na mostarskim ulicama jutros odvija se bez većih zastoja, te svi naši trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. I dalje je na snazi znak opasnosti od velikih količina smeća koje plutaju ulicama našeg grada i koje mogu ugroziti naša plovila, a samim time dovesti do određenih problema u prometu. Ovim putem izvješćujemo pučanstvo grada Mostara da je od danas na snazi i crveni alarm kao znak upozorenja na mnogobrojne kratere na ulicama grada. Dragi sugrađani budite oprezni i otvorite sve četvere oči kada prometujete ulicama Mostara. Ostale sudionike u prometu pozivamo da poštuju naše znakove.

Za sve dodatne informacije i red vožnje naših plovila obratite se najbližoj postaji Trajekt kluba.

Vaš Trajekt klub Mostar

P.S. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna

P.S.2 ...a ove slike su realne...iz raznih perioda godine...






 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen