Donnerstag, 19. Oktober 2023

Tri prekida, tri gola

 








Zrinjski - Velež 3:0 (3:0)

Stadion pod Bijelim brijegom.

Sudija: Darko Gedžić (Brčko)

Žuti kartoni: Mahmić, Dino Halilvoić (V)

Strijelci: Čuže 6′, Jakovljevič 35′,46′ za Zrinjski

Zrinjski: Marić, Čorluka, Jakovljević, Radić, Tičinović (od 77′ Memija), Čanađija (od 72′ Ivančić), Ramić, Ćuže, Kiš (od 59′ Kožulj), Jukić (od 73′ Malekinušić), Bilbija.

Velež: Hadžikić, Oreć (od 64′ Gulaiashvili)č, Zvonić, Halilović Dino, Suljić, HaskiOd 77′ Mlinarić)ć, Džafić, Šturm, Halilović Emir, Vehabović (od 46′ Šikalo), Mahmić (od 46′ Oliveira).


Lakše od očekivanja,Zrinjski je ubjedljivim rezultatom savladao Velež, koji je iz tri prekida primio tri gola.

Dugo očekivani mostarski gradski derbi odmah na početku doniobje vođstvo domačim igračima, koji u 6 .minuti, koriste uspavanost Veležove odbrane i postižu gol.

Kiš je centrirao, Emir Halilović je loše procijenio let lopte, koju prihvata Čuže i šalje je u mrežu – 1:0.

Poslije primljenog gola, Velež je sve više imao loptu u svom posjedu, a u 10. minuta sreća je bila na strani Rođenih. Bilbija je šutirao glavom, lopta je zakačila Radića i odbila se u polje.

Velež je prvi put zarprijetio u 20. minuti, kada je Šturm iskosa šutirao, a golman Marić bio na mjestu.

U 22. minuti, grubo je pogriješio Džafić, loptu je prihvatio Jukić, ali je u posljednjem trenutku dobro intervenisao Zvonić i otklonio opasnost.

Greška Hadžikića koštala je Veleža drugog gola u 36.minuti. Golman Velež odbio je loptu koju je uputio Ramić, ona je došla do Jakovljevića, koji je iz neposredne blizine nogom šalje u mrežu – 2:0.

U 45 .minuti, šansa za Velež ,ali šut Haskića pogađa prečku.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena, Zrinjski poslije kornera postiže i treći gol. Odbrana Veleža ponovo je pogriješila, lopta je došla do usamljenog Jakovljevića, koji je nogom šalje u mrežu – 3:0.

Drogo poluvrijeme bilo je puno slabije od ptvog. Istina, Velež je imao više od igre. Jedina prava prilika viđena je u 73. minuti, kada je Guliashvili pogodio desnu stativu

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen