Samstag, 7. Oktober 2023

Rođeni slavili protiv Posušja

 








Velež – Posušje 2:1 (0:0)

Stadion Rođeni.
Sudija: Danijel Perić (Bijeljina)
Žuti kartoni: Džafić, Pršeš, Šturm (Velež), Babić, Maglica (Posušje)

Strijelci: Haskić 46′, Džafić 62’za Velež, Dominik Begić 71′ za Posušje

Velež: Hadžikić, Oreš, Pršeš, Hrkač (od 78′ Zvonić), Gulliashvili (od 65’Dino Halilović), Mlinarić (od 46′ Halilović), Haskić (od 87′ Šturm), Džafić, Vehabović, Mahmić, De Oliveira.

Posušje: Kolić, Vrgoč, Rozić, Begić, Marques, Marić, Maglica, Babić (od 59’Arijan Brković), Dominik Begić (od 79′ Jandrek), Jenjić, Babić


Fudbaleri Veleža slavili su u u mini hercegovačkom derbiju protiv Posušja i makar privremeno zasjeli su na drugo mjesto tabele.

Već u prvoj minuti, šansa za Velež, ali se Mlinarić spetljao i šansa je propala. Dva minuta kasnije, šut Pršeša završio je iznad prečke.

Od tada, igralo se uglavnom na sredini terena,a gosti su prvi udarac prema golu Veleža uputili u 28. minuti, kada je Vrgoč šutirao visoko iznad gola.

U 34. minuti, šansa za Vehaboića,ali je njegov udarac Kolić uspio da zaustavi.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Velež dolazi u vođstvo. Akciju je započeo Oreč, dodao je do Vehabovića, koji idealno centrira u šesnaesterac gostiju, a Haskić odličnim skokom glavom šalje loptu iza leđa Kolića – 1:0.

U 62. minuti, Velež postiže drugi gol. Gulliashvili je započeo napad, nastavio Oreč, loptu je prihvatio Halilović, koji šutira, a golman Kolić pravi grešku, lopta pogađa u glavu Džafića i završava u mreži – 2:0.

I kada se činilo da će Velež mirno završiti utakmicu, u 71. minuti gosti smanjuju rezultat.Lijepu akciju efektno završava Dominik Begić, koji loptu šalje kroz ruke i noge Hadžikića u mrežu.

Šest minuta prije kraja regularnog toka utakmice, veoma dobri sudija Perić poslije faula Maglice nad Džafićem u šesnastercu gsotiju, dosuđuje penal za Velež. Haskić je uzeo kratak zalet i njegov slab šut golman Kolić brani. Bio je ovo drugi Haskićev neiskorišteni penal u prvenstvu, nakon što je slično uradio i protiv GOŠK-a.

Kazna za ovaj promašaj umalo nije Velež skupo koštala u 89. minuti. Boban je predribloao golmana Hadžikića ali je otišao previše ukoso i šansa je propala.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen