Freitag, 8. November 2019

Svijet i u svijetu svašta - Slike dana



Na ostrvu Gozo na Malti, djeca su iskoristili sunčano i vjetrovito vrijeme za puštanje zmajeva, tokom svečanosti koja nosi ime „International Kite and Wind Festival“. Zabave nije nedostajalo.


Na godišnjem aeromitingu „Wings Ower Houston Airshow“ učestvovao je i jedan anion iz Drugog svjetskog rata, koji je simulirao avionski napad na Pearl Harbour 1941. godine.


Nešto staro, nešto novo! Članovi vojnih, istorijskih društava marširaju ka terenu na kojemu su izvesli repliku istorijske bitaka, u blizini Liebertwolkwitza u Saksoniji, u Njemačkoj. Za svaki slučaj, u blizini su bili postavljeni i prigodni poljski toaleti.


A u New Yorku, na paradi pasa pod imenom „Tompkins Square Halloween Dog Parade“ jednog nedužnog psa su maskirali u dinosaurusa. Mašta može svašta.


Ljudska mašta stvarno nema granica. To pokazuje i slike studenata, čija su lica premazana pjenom, tokom pripreme za tradicionalnu pjenušavu bitku na St. Andrews univerzitetu u Škotskoj.


Melisandre, jedna mala životinja, iz vrste još poznate pod imenom Aye-Aye, upravo je došla na svijet u „Duke Lemur Centru“ u Durhamu, u Sjevernoj Karolini, SAD. Tu se vrši istraživanje Lemura, i mogućnosti održavanje njihove vrste, koja je u opasnosti od izumiranja.


U Mexico Cityju je održana 24. po redu Clown konvencija, koja je bila cilj posjete velikog broja klovnova iz čitavog svijeta.


U Boliviji jedna starija žena maše državnom zastavom i izvikuje političke parole, prilikom mitinga podrške predsjedniku Moralesu.


Prilikom godišnje konferencije pokrajinskih premijera, održane u dvorcu Elmau, u Krünu, u Bayernu, a brojni policajci su obavljali svoj posao obezbjeđenja.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen