Samstag, 14. Januar 2017

U sjećanju: Miki Jevremović naše mladosti





Legendarni jugoslovenski pjevač zabavne muzike Miodrag Miki Jevremović preminuo je u 76. godini od posljedica moždanog udara, na Kliničkom centru u Beogradu. Miki Jevremović doživio je moždani udar prije više od dvije sedmice, prenose beogradski mediji.
Bio veoma popularan širom Jugoslavije šezdesetih i sedamdesetih godina, a publika ga pamti po nastupima na najprestižnijim domaćim festivalima tog vremena. U dugogodišnjoj karijeri nastupao je, između ostalog, na Beogradskom proljeću, festivalu Vaš šlager sezone u Sarajevu, Splitskom, Zagrebačkom i Opatijskom festivalu.
Rođen je u Beogradu 27. marta 1941. godine. Početak njegove blistave karijere obilježile su pjesme “Mama”, “Pijem” i “Osmnanaest žutih ruža”. Kasnije je osvajao publiku pjesmama “Ako jednom vidiš Mariju”, “S kim si sada kad je tužno vreme” i “Pesnikova gitara.”
Neki od najpoznatijih Mikijevih albuma su “Ja želim samo malo mira”, “Gubim te”, “Crni kofer i gitara”, “Grkinja”, “Ti si kao dragi kamen, Romanela” , “Neka toče crno vino” i “Jovana.”
(Novasloboda.ba)

muzička ilustracija: Miki Jevremović "Neka toče staro vino"


(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen