Samstag, 23. Mai 2020

Taj čudesni šareni svijet – Slike dana


Slike čudesnog šarenog svijeta i ove sedmice je obilježio korona virus. Ovdje pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga čudesnog svijeta.


U brazilskom gradu Caxias do Sul jedan radnik dezinfikuje mural pred jednim trgovačkim centrom..


Pogled iz vazduha prikazuje polja cveća u “San Tai Mountain Forest”, parku šuma „planine San Tai“ u kineskom gradu Suqian.


Ispred hrama Wat Nithet Rat Pradit u Pathum Thani, predgrađu Bangkoka može se videti zlatni Buda sa zaštitnom maskom za lice.


Morski spasilac nosi jednu npronaženu dasku za surfanje u Scheveningenu. Petorica surfera su izgubili život u moru, pred obalama Holandije.


Njujorški restoran Nello dobio je “posjetu" velikih crvenih medvjediće sa zaštitnim maska za usta, u prostoru ispred restorana.


Jedna demonstrantkinja iz Bejruta protestuje protiv vlade, zbog ekonomske krize koja Libanon drži pod strogom kontrolom.


Žena prolazi pored murala u kineskom gradu Chongqing. Okrug Majiwan poznat je po svojim živopisnim fasadama kuća.


Na željezničkoj stanici Paris Gare de l'Est sjedišta u čekaonici su označena u skladu s propisima o održavanju društvene udaljenosti.


Dvanaestogodišnja Martha Apisa i osmogodišnja Stacy Ayuma iz Kenije napravile su frizure sa oblikom korona virusa, kako bi skrenule pažnju na pandemiju.


Kineski građevinski radnik Zhu Changhong pozira za fotografiju, nakon svog rada u Šangaju.


Misteriozni ulični umjetnik Banksy je na svoj način zahvalio herojima Corona krize: njegova slika "Changer Changer" privlači veliku pažnju u Opštoj bolnici u Southamptonu.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen