Samstag, 2. Mai 2020

Kratko i jasno – Sedam priča iz cijeloga svijeta



Članovi posade svemirske stanice vratili se natrag na Zemlju

Na povratku za Zemlju, područje puno rizika od korone, jedna kapsula Sojuz sa troje astronauta Jessicom Meir, Andrewom Morganom i Olegom Skripotschkom prizemljila se u kazahstanskoj stepi. Putnici iz svemira proveli su više od sedam mjeseci u njihovoj svemirskoj kući, koja je zagarantovano bila bez virusa.


Umjetnost u Home Office

Svjetski poznati britanski Street Art umjetnik Banksy također je kod kuće. Bez imalo dodatnog divljenja pustio je u kupatilo gomilu svojih ikonskih grafita štakora. Oni su ostavili priličan nered iza sebe. Banksy je nakon toga otkrio: "Moja supruga mrzi kada radim kod kuće."


Neznanac zaboravio torbu sa 20.000 eura

Prije nekoliko dana jedna žena (60) se prijavila se službi bezbednosti u tržnom centru "Forum" u Essenu, Njemačka, i predala pronađenu torbicu, zaboravljenu na bankomatu u susjedno poslovnici jedne banke. U torbici: koverte sa više od 20.000 eura! Do sada niko nije prijavio da je izgubio torbu i novac u njoj.


Mora biti i malo zabave

Ovdje se radi o distrakciji zbog korone. Budući da im je bilo tako dosadno u svakodnevnoj britanskoj karanteni, Bill Hanson (53) i njegova supruga Lesley (51) iz malog grada Boltana, došli su na ideju da kostimirani prošetaju ulicama grada. Rezultat maskiranja: jedan T-Rex lovi Pocahontas. Komšijama se to svidjelo.


Klavirski koncert u ruševinama

Bilo je to kao zvučno čudo. Tornado je 13. aprila uništio First Weslwyan crkvu u mjestu Chattanooga, u američkoj saveznoj državi Tennessee. Oluju je preživio samo klavir. To je vidjela učiteljica muzike Tracy Lynn Coats, dok je prolazila u svom automobilu. Sjela je za klavir i održala Open Air koncert, na otvorenom.


U potrazi za lažnim policajcem

Policija traži svog "kolegu". Ovo je slika sa nadzorne kamere u Sparkasse u Arnsbergu (NRW).
Muškarac se 13. jula 2019. jednom 87-godišnjem čovjeku lažno predstavio da je policajac i ponudio pomoć. Penzioner mu je povjerovao, dao mu svoju kreditnu karticu, kako bi provjerio stanje na računu. Kasnije je utvrdio da ga je lažni policajac skratio za 2400 eura. Stoga pažnja!


Svjetske zvijezde za zdravstvene radnike

Neka od najvećih imena sudjelovala su na koncertu pod nazivom One World: Together At Home, posvećen zdravstvenim radnicima koji se bore protiv smrtonosne pandemije koronavirusa.
Među više od 100 izvođača bili su Lady Gaga, Paul McCartney i Billie Ellish, koji su iz svojih domova pjevali pjesme za zdravstvene radnike, ali i za cijeli svijet.
Legendarni Rolling Stonesi su uspjeli svirati zajedno iako su bili na četiri različite lokacije.
Događaj je bio ogroman uspjeh u smislu prikupljanja novca za zdravstvene radnike širom svijeta. Ogromnih 127,9 miliona dolara bila je konačna cifra za pomoć u borbi protiv COVID-19.
(bams)
Smail Špago
(NovaSlopboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen