Montag, 4. Mai 2020

Auto Safari







Prvi zoološki vrt sa safarijem, Safariland, kod mjesta Stukenbrock, ponovo otvoren

Safariland u Stukenbrocku, dvadesetak kilometara jugoistočno od Bielefelda u Njemačkoj, oduvijek se razlikovao od ostalih zooloških vrtova. Ovdje se posjete obavljaju vlastitim automobilom, a iz automobila možete gledati žirafe, zebre i ostale životinje. Upravo to je omogućilo uposlenim da ponovo otvore ovaj park, dok drugi zoološki vrtovi zapravo moraju ostati zatvoreni zbog korona krize.
Safariland je sada dobio zvanično odobrenje od nadležnih organa i gradonačelnika lično, a čitava stvar je obavljena u konsultaciji s okružnim i državnim ministarstvima. Posjetioci mogu doći u svojim automobilima, a ulaznice opokazati kroz prozor automobila, u kojem mogu sjediti samo članovi iz istog domaćinstva.
Ukupno 600 divljih životinja - uključujući bijele lavove i deve - živi u ovoj safari zemlji. Posjetioci bi tokom obilaska trebali vidjeti što više životinja, zbog čega ruta vodi kroz cijeli park. Obilazak traje ukupno oko 45 minuta. Postoje toaleti za posjetioce na ulazu i izlazu, koji se čiste nakon svake upotrebe. Sa Safarilandom povezani zabavni park i gastronomija i dalje ostaju zatvoreni.
Obično ovdje dođe između 1.000 i 1.500 posjetilaca u jednom danu, u ovo doba godine, kažu iz uprave parka.
Uprava Safarilanda nada se većoj posjeti tokom korona krize
A za one kojima je daleko, biće vremena i iza korona krize.
(stern)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen