Freitag, 29. Mai 2020

I gdje da sada odem
Mostarski kantautor Sanel Marić Mara donosi nam novu pjesmu nastalu u post korona vremenu. Riječ je o pjesmi 'I gdje da sada odem', koja govori o totalnom apsurdu svijeta i vremena u bilo koje doba. Mara kaže da je pjesma nastala pod utjecajem nemogućnosti osnovne ljudske potrebe za slobodom i bliskošću.
Pjesma govori o tome kako i pored svih mogućih tehnologija, napretka ljudske vrste u svim sferama, priroda može, hoće i radi onako kako i kada ona to želi, kazao je Mara.
Ljudi su se naravno ponovo, kao i svaki put, našli zbunjeni, arogantni, često ograničeni i prepuni raznoraznih savjeta, kako o samom smislu života, tako i o virusu, dodao je mostarski kantautor.
Za ovu priliku Mara predstavlja live verziju pjesme, koju je uz pratnju Darija Lukića na klavijaturi, snimio doslovno u svom dvorištu. Tekst za pjesmu napisao je Mara, muziku su uradili Mara i Dario Lukić, a live izvedbu producirao je Đani Pervan. Za kameru je ovaj put bio zadužen Ishak Marić uz asistenciju i scenografiju Zare Marić, dok je montažu videa uradio Ahmed Voloder.
Mara se nada da će sa svojom ekipom muzičara snimiti i studijsku veriju ovog singla koji možete poslušati i pogledati na slijedećem linku:
Tekst: Sanel Marić Mara
Muzika: Sanel Marić Mara/Dario Lukić
Producent: Đani Pervan
Kamera: Ishak Marić
Asistent kamere, scenografija: Zara Marić
Montaža: Ahmed VoloderI gdje da sada odem

I gdje da sada odem
A da sam uvijek tu
Kojim morem
Po kojem dnu

Da mi se stući s mola uz dur

I kamo sada idem
To mi se dešava
Prozirno mi je
Sve

Ne ne ne više ne mogu
Ne ne ne ne i neću

I to što oči vide
Pod kožu ne može
Niti ljudi
Niti istine
Tanke su
Previše

Ne ne ne više ne mogu
Ne ne ne ne i neću
Ne ne ne
Ne ne ne
(tekst: Mara)

Mara se nada da će sa svojom ekipom muzičara snimiti i studijsku veriju ovog singla, koji se može poslušati na linku:


(youtube)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen