Sonntag, 17. Mai 2020

Protestne šetnje u Mostaru: Izbori moraju biti održani




Grupa građana Mostara učestvovala je u subotu u mirnim protestnim šetnjama, želeći iskazati nezadovoljstvo odlukom Centralne izborne komisije BiH i ukazati na neophodnost održavanja izbora u tom gradu.
Organizator protesttne šetnje, koja je krenula od Sjevernog logora, bila je Građanska inicijativa „Jer nas se tiče“, čiji su članovi poručili kako ne žele dopustiti da Mostar i ove godine bude grad bez izbora.


“Razočarani smo saznanjem da Centralna izborna komisija opet nije raspisala izbore za Gradsko vijeće grada Mostara. Šetnju organizujemo zbog stanja u kome se nalazi Mostar, zbog neodržavanja izbora, nepostojanja Gradske uprave gdje smo i mi, prije svega, preko deponije na Uborku osjetili nemogućnost rješavanja tog, kao i drugih problema u gradu Mostaru”, kazao je predsjednik Inicijative “Jer nas se tiče” Omer Hujdur.
Poručio je kako više neće dozvoliti da “šaka ljudi” odlučuje o njihovoj sudbini.
“Nećemo više trpjeti samovolju političara. Sudbina ovoga grada je u rukama ‘šake ljudi’ i nećemo dozvoliti da u naredne četiri godine odlučuju o našoj sudbini i sudbini naše djece”, poručio je Hujdur.
Protestnu šetnju, koja je krenula sa Španskog trga, organizovao je mostarski Gradski odbor Platforme za progres, a njeni učenici, takođe, su izrazili nezadovoljstvo odlukom CIK-a, te poručili kako se volja građana Mostara mora pokazati na izborima.


Današnjom protestnom šetnjom, kako su istakli iz Platforme za progres, žele poručiti kako je dosta beznađa “jer se ovo suštinski pretvorilo u tiraniju nad običnim građanima koji su željni mirnog života”.
Tokom protestnih šetnji u Mostaru, građani su se pridržavali propisanih epidemioloških mjera.
(Fena)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen