Freitag, 3. April 2020

Strast i leptiri u stomaku










Bio je to dan kada se romansa ponova rodila, a strast izazvala uzdahe širom svijeta.

Datum kada je šarena, brbljiva prostitutka postala najljepša žena na svijetu. I beskrupulozni financijski investitor, sa zlonamjernim osmijehom, postao bez konkurencije tip iz snova.
Film "Pretty Woman", “Lijepa žena” pojavila se se 23. marta 1990. godine u američkim kinima. Ljubavnu priču producirala je kompanija Walt Disney.
Tamo gdje su se u prošlosti Susi i Strolch nevino borili za jednu špagetu, Julia Roberts (tada 22) i Richard Gere (tada 40) odjednom su se našli u krevetu i ... razgovarali o povrću: „Imamo vegetarijansku noć. Sjedimo ukočeno poput brokula pred televizorom i gledamo stare filmove."
Zelene stvari nikad nisu bile erotičnije!
Ljubavna priča između prostitutke Vivian i biznismena Edwarda postigla je treći najveći bruto prihod u 1990. godini u cijelom svijetu.
„Lijepa žena“ nije bila planirana kao ljubavni film. Julia Roberts nije trebala dobiti glavnu ulogu - a ni Richard nije osjećao nikakvu pohlepu (Gier) za filmom.
Ali, najljepša ljubavna priča uvijek započinje dramom i završava u tvrdoglavom polju napada jeze.
Ono što od „Pretty Woman“ ostaje za vječnost: Istoimena je naslovna pjesma Roya Orbisona († 52), svjetski hit Roxette „It Must Have Been Love“ - šarm Richarda Gerea, i Julia Roberts, sa najljepšim osmijehom na svijetu”, i sa jednim citatom iz filma: "Uvijek upadam u komplicirane odnose, koji nemaju budućnosti."
Zabilježen je i protivrječni citat: “Kroz ovaj odnos, draga Julia, postala je zaista sjajna Roberts!”
(bild)
(NovaSloboda.ba)


(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen