Mittwoch, 9. Dezember 2015

Svi su digli ruke od Veleža: Rođeni pred ambisom

Fudbalski klub Velež proživljava najteže dane u svojoj bogatoj historiji.
ekipa na kraju jeseni 2015/16

U Mostaru ni sjene od nekadašnjeg slavnog kluba. Velež je u velikoj krizi, zakovan je za dno tabele nakon 18 kola i kao da mu je već suđeno da se ponovo vrati u niži rang.
Na prste jedne ruke mogu se izbrojati oni koji se još nadaju čudu i Veležovom opstanku. I najveći optimisti će reći da su šanse za spas male i da je svjetlo na kraju tunela jako daleko. Velež, koji je toliko toga prošao u svojoj historiji, dao mnoge velikane, igrao velike utakmice, sada je na aparatima.
Račun kluba je blokiran, a inspekcija je oduzela papire i od Veleža kao da je ostalo samo ime. U prostorijama kluba nikog nema. Sve je tmurno i sivo. Hladno. Neki sretniji dani sada su samo davna prošlost. 
Dio Uprave je otišao, igrači svakodnevno bježe glavom bez obzira. Pola igračkog kadra se razišlo, posljednji koji su napustili Velež su Tadejević i Barišić, a domaći igrači samo gledaju kako će pronaći novi angažman. 
Dugovi se gomilaju, nezvanično saznajemo da pet plaća nije isplaćeno, a ni datum Skupštine se ne zna niti će iko sjetiti da ga odredi. 
Velika kriza zahvatila je Velež i ko zna koliko će trebati vremena da se Rođeni oporave. Velež je brod koji tone, a kojeg su napustili svi kapetani i od kojeg su svi digli ruke. Poslije kiše uvijek dođe sunce, nikad se ne zna šta donosi sutrašnji dan, ali sudeći prema informacijama koje dolaze iz Mostara - Veležu nema spasa.


(sportsport.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen