Mittwoch, 18. November 2015

Otvoreno pismo igrača i stručnog štaba Veleža:


Od lažnih obećanja razjedinjene uprave se ne živi

Mi, igrači i članovi stručnog štaba FK Veleža, ne želimo pojedinačnim izjavama u medijima da objašnjavamo situaciju u klubu, već smo odlučili da se javnosti, prije svega našim navijačima, i svima onima kojima je stalo do FK Velež, obratimo otvorenim pismom u kojem ćemo pokušati iznjeti svoje viđenje, za neke od problema i teškoća u kojima se nalazimo već duži vremenski period, stoji u Otvorem pismu javnosti igrača i stručnog štaba FK Velež.
„Na početku, želimo da demantujemo špekulacije kako smo stupili u štrajk. Štrajka u svlačionici FK Velež neće biti. To je stav svih igrača i članova stručnog štaba. Iako postoje uslovi za taj vid protesta, smatramo da se time neće ništa riješiti.
Svjesni smo da mi, igrači i članovi stručnog štaba, snosimo dio odgovornosti za loše rezultate, i od toga ne bježimo, ali ne želimo snositi odgovornost za sve ostale probleme koje klub ima, od nagomilovanih dugova, do infrastrukturnih problema.
Nažalost, svi smo svjesni da uslovi za rad nisu idealni. Teren je u katastrofalnom stanju, loše se održava, i naše svakodnevne molbe da se teren barem zalije vodom prije svakog treninga, i tako poboljšaju uslovi, često ostanu neispunjenje, što na kraju dovodi do stalnih sitnih povreda, koje utiču na našu igru, a samim tim, i na konačan rezultat.
O finansijskim problemima javnost možda nije do kraja upoznata, pa ćemo iskoristiti priliku da kažemo, kako se igračima, članovima stručnog štaba, ali i ostalim zaposlenim u klubu, duguju 4 plate, zbog čega pojedini igrači dobijaju prijetnje kako će biti izbačeni iz stanova, a mnogi od nas imaju obaveze kao i svi ostali, djecu, familiju, kredite, tako da, u takvim uslovima, nije nimalo jednostavno igrati i raditi.
Članovi uprave ne preuzimaju odgovornost za trenutno stanje u klubu, niti stoje iza mnogih obečanja datih na početku sezone, i stalno prebacivaju ‘lopticu’ s jednog na drugog člana, očigledno, razjedinjene uprave.
Ono što nas, igrače i članove stručnog štaba najviše boli, je to što smo stekli osječaj da smo prepušteni sami sebi, i ostavljeni kako se kaže, na vjetrometini, na milost i nemilost drugima.
Isto tako, stalne promjene trenera, i njihovo išćekivanje, uveliko remete našu sezonu, iako mi, igrači, nismo propustili niti jedan trening zbog toga, i time smo pokazali da nam je stalo do dresa koga nosimo, i uvijek smo pokazivali poštovanje prema članovima stručnog štaba, koji su u istoj situaciji, kao i mi.
Uprkos svemu navedenom, mi igrači i stručni štab, trpimo najveći pritisak javnosti, što bi u normalnim okolnostima bilo logično, ali, nažalost, to nije tako, uslovi u kojima mi egzistiramo su sve, samo ne normalni.
Zato želimo da javnost čuje i naš glas, jer teško je biti ono što od tebe očekuje vijerna armija navijača, kad iza sebe imaš razjedinjenu upravu, lošu organizaciju, i puno lažnih obečanja.
Bez obzira na sve, mi nećemo odustati od borbe, nema predaje, jer sigurni smo da ne postoji niko u klubu ko želi više od nas da FK Velež izbori opstanak u Premijer ligi, i da klub u budučnosti bude ono što treba da bude, a to je stabilan, organizovan, perspektivan klub, i ponos Mostara.
Iskreno se nadamo da će najavljena vanredna skupština kluba pomoći u rješavanju problema koje trenutno imamo.
Svi kao jedan, do samog kraja, Mostar u srcu, Velež do groba!“, stoji na kraju Otvorenog pisma svih igrača i stručnog štaba FK Velež.

(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen