Sonntag, 8. November 2015

Od izbacivača do premijera

ns premijer kanada
Ponekad se istorija ponavlja. Justin Trudeau (43) je prošle nedelje sa njegovim liberalima pobijedio na izborima u Kanadi. Kao dijete je već stanovao u romatičnoj službenoj vili, u kojoj stanuju premijeri Kanade. Justin je sin nekadašnjeg premijera Kanade, Pierre Trudeaua, čovjeka uz čije se ime vežu multikulturalni ciljevi ove zemlje.
Naredni premijer, koji bi se iz tog razloga mogao ubrajati u visoko političko društvo u ovoj zemlji, do mjesta u politici došao je zaobilaznim putem, koji ima malo veze sa prethodnicima iz njegove porodice.
U mladosti je radio kao barmen, izbacivač, ali i snowboard instruktor. Kasnije se okušao i kao glumac. Studirao je evropsku književnost i radio kao nastavnik u školi.
Političku karijeru je započeo u 35. godini. Oženjen je sa Sophy, po zanimanju TV voditeljica, koja je njegova ljubav iz mladosti, imaju troje djece.
Kao premijer ima ciljeve, bogate više oporezovati, i više novca uložiti u infrastrukturu zemlje. Neustrašivost i brze reflekse naučio je u mladosti kroz svoj hobi. Još uvijek je pasionirani bokser amater.
Premijer za primjer.
(izvor:focus)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen