Mittwoch, 18. November 2015

Dan poslije: Razočarenje



To je jedino što se može reći nakon izgubljene bitke u baražu.
Moglo se i moralo i više i bolje. Igra u obje utakmice baraža je bila na nivou kakav je pokazan u prvih pet utakmica kvalifikacija.
Vrijeme je za bitnije primjene.
Do slijedećeg ciklusa kvalifikacija, za SP 2018.

Dan poslije: Prema zaslugama: Naziv “Zmajevi” suspendovan do daljnjeg

Reprezentacija.ba portal do daljnjeg fudbalske reprezentativce Bosne i Hercegovine u svojim tekstovima i promotivnim materijalima neće nazivati “Zmajevima”.

Razlog takvoj odluci je nezalaganje naših reprezentativaca koji, uz čast izuzecima, svojim posljednjim nastupima u državnom dresu Bosne i Hercegovine nikako nisu zaslužili poređenje sa jednim od najvećih sinova naše države, “Zmajem od Bosne”, Huseinom kapetanom Gradaščevićem.
“Zmaj od Bosne” (1802. – 1834.) bio je general koji se borio protiv osmanlijske vlasti sa ciljem bosanske autonomije i što veće nezavisnosti i samostalnosti Bosne i ostaće upamćen kao jedna od najznačajnijih osoba u historiji bh. patritozima.
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine dobili su ovaj naziv kao sportski junaci koji na međunarodnoj sceni na najbolji način predstavljaju ponosne tradicije Bosne i Hercegovine i njenih građana.
Prema zaslugama, Repreznetacija.ba portal će ponovo koristiti naziv “Zmajevi” kada naši reprezentativci svojim ponašanjem na i van fudbalskog terena to ponovo zasluže.

(Reprezentacija.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen