Sonntag, 3. November 2019

Velež nerješeno protiv Slobode






Velež – Sloboda 2:2 (1:1)

Premijer liga, 15. kolo, 2. novembar 2019.

Stadion Rođeni.

Sudija: Sabrija Topalović (Zenica)

Žuti kartoni: Čivić (V), Jusić, Ivetić (S)

Strijelci: 1:0 Zvonić (35′), 1:1 Bekrić (44′), 2:1 Fajić (51′), 2:2 (Bekić 61′ iz penala)

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Behram (od 65′ Vehabović), Fajić, Brandao, Ferreyra (od 70′ Kalezić), Čivić (od 72′ Cvijanović), Urdinov.

Sloboda: Lakić, Beganović, Jusić, Hodžić, Uzelac, Pršeš, Smajić, Bekrić (od 87′ Ristić), Bekić (od 73′ Maksimović), Ivetić, Livančić.

Velež je propustio da zabilježi treću uzastopnu pobjedu, a Sloboda nosi bod sa stadiona Rođeni.
Oblačno vrijeme i raskvašen teren dočekali su fudbalere Veleža i Slobode, a domaći igrači su od prvog minuta stavili do znanja da ih interesuje samo pobjedu.
Brandao Ubiratan de Souza juče je proslavio 24. rođendan, a već u 3. minuti propustio je priliku da golom začini slavlje. Zamalo je bio neprecizan i šansa je propala.
Nova prilika za Rođene ukazala se u 8. minuti, kada je šutirao Zvonić, lopta je zakačila jednog gostujućeg igrača i završila u korneru. Polije ubacivanja, ponovo je Zvonić bio najviši u skoku, ali je lopta fijuknula iznad prečke.
Ponovo je Brandao zaprijetio u 17. minuti, ali ni ovoga puta nije imao sreće.
Stalni napadi Veleža, urodili su zasluženim vođstvom u 35. minuti. Strijelac je kapiten Zvonić, koji je iskoristio grešku golmana Lakića i loptu poslao u praznu mrežu – 1:0.
I kada se očekivao kraj prvog poluvremena, hladan tuš za domaće navijače. Bekrić je, u 44. minuti, nakon odličnog centaršuta Hodžića bio na pravom mjestu i matirao Bobića – 1.1. Bila je to prva prava akcija i prvi šut gostiju u prvih 45. minuta.
U petoj minuti drugog nastavka, Brandao je pokušao iz slobodnog udarca da savlada golmana Slobode, ali je zamalo bio neprecizan.
Ipak, samo minut kasnije, novo slavlje domaćih igrača. Fajić je odlično reagovao na centaršut Behrama i glavom poslao loptu u mrežu Slobode – 2:1.
Gosti su po drugi put izjednačili u 61. minuti, nakon prekršaja nad Bekićem, koga je sudija okvalifikovao kao kao penal. Amer Bekić bio je siguran sa bijele tačke – 2:2.
(NovaSloboda.ba)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen