Sonntag, 24. November 2019

Velež izgubio od Sarajeva, sudija oštetio Rođene









(fotosi Mirso, portali)



Premijer liga BiH
Mostar, 23. novembar 2019.
Stadion Rođeni

Velež – Sarajevo 1:2 (0:1)

Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka)

Žuti kartoni: Urdinov (V), Hodžić, Rahmanović, Šabanović (S)

Crveni karton: Šabanović (S)

Strijelci: 0:1 Velkoski (13′), 0:2 Tatar (58′ iz penala), 1:2 Čivić (61′)

Velež: Bobić, Dario, Zvonić, Manev, Urdinov, Zeljković (od 27′ Osmić), Ćosić (od 60′ Cvijanović), Ćivić, Vehabović, Brandao, Fajić.

Sarajevo: Džafić, Hodžić, Šabanović, Gavrić, Ahmetović, Rahmanović (od 80′ Guzina), Velkoski, Šerbečić, Dupovac, Tatar (od 72′ Milanović)kanović).

Derbi starih poznanika Veleža i Sarajeva pripao je aktuelnom prvaku, a Rođenim ostaje žal za brojnim propuštenim prilikama. Domaći su ljuti na sudiju Petrovića, koji je, po opštoj ocjeni, morao da svira penal za Velež u posljednjim trenucima utakmice, nakon igranja rukom gostujećg igrača u svom šesnaestercu.
Derbi starih poznanika počeo je napadima Veleža i već u 3. minuti, poslije greške Šabanovića, ukazala se prilika domaćinu ali je, na kraju, lopta završila u korneru, koji je ostao neiskorišten.
Uzvratio je Tatar u 8. minuti, a lopta je završila pored lijeve sttative. Ponovo je Tatar pokušao u 12. minuti, ali je golman Bobić bio na mjestu i odbranio neugodan šut.
Minut kasnije, hladan tuš za domaće navijače. Gosti su poveli golom Velkoskog, koji je odlično reagovao na sjajno dodavanje Ahmetovića i lopta se našla u mreži – 0:1.
Desetak minuta trebalo je igračima Veleža da se opet vrate u igru. Brandao je, u 23. minuti, uputio udarac prema golu Sarajeva, čiji igrači izbacuju loptu korner.
Minut kasnije, brzi kontranapad gostiju, Rahmanović šutira, a Bobić bio na mjestu. Jedan od boljih domaćih igrača Zeljković povrijedio se u 27. minuti i morao je napustiti teren, a umjesto njega u igru je ušao Osmić.
Treći pokušaj Tatara, u 29. minuti, umalo nije gostima donio povećanje rezultata, ali je lopta, umjesto u mrežu, pogodila prečku.
Tatar danas, zaista, nije bio miljenik sreće. Po četvrti put našao se u šansi, sve je dobro uradio, ali je lopta, po drugi put, pogodila prečku!
U posljednjim trenucima prvog poluvremena, pokušao je bek Čivić, čiji je šut završio iznad prečke.
Samo što je počelo drugo poluvrijeme, prilika za Fajića, ali je Džafić odbranio njegov šut. U 50. minuti, prilike su imali >Brandao i Fajić, ali je golman gostiju zaustavio njihove udarce.
Kada se očekivao da Velež izjednači, u 57. minuti, poslije prekršaja nad rahmanvoiće, sudija Petrović dosudio je penal za goste, koga je Tatar pretvorio u gol – 0:2.
Tračak nade za domaće donio je Čivić u 61. minuti, koji je iskosa odličnim udarcem zatresao mrežu Džafića – 1:2.
U 68. minuta velika prilika za Velež da izjednači. Cvijanović je natrčao na loptu i kada su je svi već vidjeli u mreži, Dupovac je uspio izbaciti u polje.
Ponovo se, u 78. minuti, u prilici našao Cvijanović, čiji udarac glavom Džafić brani.
Dva minuta prije kraja regularnog toka utakmica, Šabanoviće je dobio drugi žuti karton, a domaći igrači slabo su izveli slobodan udarac i posljednja prilika za izjednačenje je propala.
Domaći su u 90. minuti tražili od sudije da dosudi penal, jer je jedan igrač gostiju igrao rukom nakon udarca Zvonića, ali je Petrović samo odmahnuo rukom, iako je pomoćni sudija signalizirao da je riječ o penalu. Zbog toga je i bila razumljiva ljutnja igrača Veleža i šefa stručnog štaba Feđe Dudića, jer su ljudi u crnom u posljednje tri utakmica svirali penal protiv Veleža.
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen