Mittwoch, 13. November 2019

Kvalifikacije za EURO 2021: Fudbalerke pobijedile u IzraeluIzrael – BiH 1:3 (1:2)

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Haifi Izrael sa 3:1 (1:2) u susretu kvalifikacija za EURO 2021.

Domaći sastav dolazi do prednosti u 3. minuti preko Mor Efraim.
Do kraja prvog poluvremena izabranice Samire Hurem preokreću rezultat. Prvo je pogodila Sofija Krajšumović u 29., a zatim i Dajana Spasojević u 37. minutu.
Konačan rezultat postavila je Marija Aleksić u 80 minuti.

Za BiH su igrale: Dijana Haračić, Valentina Šakotić, Šejla Selimović, Amira Spahić, Melisa Hasanbegović, Marija Aleksić, Dajana Spasojević, Đula Velagić, Milena Nikolić, Selma Kapetanović i Sofija Krajšumović. Selektorka: Samira Hurem.

To je treća pobjeda reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EURO 2021.
Naredni susret izabranice Samire Hurem će odigrati 5. marta 2020. godine na domaćem terenu, a protivnik će ponovo biti selekcija Izraela.
(Fena / Haris Ahbabović)

Sa stranice ŽF/NK Emina 2016:
Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Haifi Izrael sa 3:1 u susretu kvalifikacija za EURO 2021. U ovom susretu naša igračica Đula Velagić igrala je u prvom sastavu, dok je Minela Gačanica bila na klupi. Čestitamo igračicama i stručnom štabu na veoma bitnoj pobjedi i želimo im puno sreće u daljem toku kvalifikacija.
(ŽF/NK Emina 2016/facebook)

Čestitke!

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen