Montag, 11. November 2019

Prekinut Veležov niz





Premijer liga BiH, 16. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Velež 1:0

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Kvesić, Matić, Ćorić, Franjić, Jović, Marić, Stanić, Kovačić, Bagarić, Enin.

FK Velež: Bobić, Manev, Zeljković, Samardžić, Ćosić, Brandao, Osmić, Berisha, Hasanović, Vehabović, Urdinov.



Nogometni klub Široki Brijeg dočekao je na stadionu Pecara u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Velež. Domaćin je upisao minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.
Utakmica se zbog kazne koju je dobio klub sa Pecare igrala pred praznim tribinama.
U devetoj minuti jedanaesterac za domaće. Precizan za vodstvo domaće ekipe bio je Toni Jović. .
Domaćin je do dva gola prednosti mogao u 28. minuti utakmice. Bagarić je šutirao, pogodio stativu, lopta je "šetala" po gol liniji, a odbrana Veleža uspjela otkloniti opasnost. U 44. minuti susreta najbolja prilika u prvom poluvremenu za Rođene. Ponovo je šutirao Berisha, a golman Zlomislić je odlično intervenisao.
U nastavku susreta prvu dobru priliku imali su gosti, ali je loše šutirao Brandao. Pitanje pobjednika domaćin je mogao riješiti u 70. minuti susreta, ali je Bagarić šutirao pravo u dobro postavljenog golmana Veleža.
Odličnu priliku u 80. minuti imao je rezervista Fajić, ali nije uspio matirati danas odličnog Zlomislića. Mogao je Široki sve riješiti u 85. minuti. Stanić je odlično centrirao, ali je Jurić zakasnio i rezultat se nije promijenio. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za domaće na stadionu Pecara.
Rođeni su tako doživjeli prvi poraz u posljednjih pet utakmica u Premijer ligi BiH i sada su osmi na tabeli sa 19 osvojenih bodova. Široki Brijeg je sedmi sa dva boda više od Veleža.
(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen