Montag, 18. November 2019

Opijenost visinom





Oni balansiraju između vrhova i skaču vezani konopima u kanjone: Fotograf Fred Marie je pratio ove ljude, koji se u svakom pogledu usuđuju pokazati i hrabrost i ludost, na žici.
Na destinaciji Kjerag, u Norveškoj. Paul-Antoine Gauchon, suosnivač skakačke skupine Pyrénaline, na sajlu kojom prelazi preko kanjona, razgrnuo je svoje stvari na sušenje i provjetravanje.
U slobodnom padu iznad oblaka: Na padinama Pirineja u Francuskoj, jedna grupa atleta trenira Pendulum skok. Kao i kod Bungee skokova, u slobodnom padu leti se do duboko u dubinu.
Planine, kao ogromni park za penjanje: sa druge strane Pirinej, u Španiji. Gillian Hamcy koristi konopac kao klizaljku - za spust. Padobran će mu osigurati meko slijetanje.



Oslobožena sreća: Samo da konopac izdrži.
Crveno jezero, Hrvatska: Članovi različitih skakačkih timova uživaju u pauzi na ležaljkama, razumljivo, na dobroj visini. Ekstremni sport funkcioniše samo u timskom radu. Zajednički obroci su sastavni dio toga.



Nije teško prepoznati koji pribor drži skakače u životu: Konopci za penjanje svih dužina i vrsta centralni su dio opreme, kao i razne priključne, takozvane karabin kuke.



Francuski fotograf Fred Marie voli putovanja i adrenalin. Godinama prati tim skakača iz grupe Pyrenaline. U prilogu fotografije sa putovanja na nekoliko destinacija u Evropi.
(sten)
(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen