Dienstag, 31. Januar 2017

Novo u kinu: Film „Jackie“





Film „Jackie“ je višestruki portret ikone šezdesetih godina, Jacqueline Jackie Kennedy. Ostala je upamćena kao poznata i misteriozna žena, koja je u istoriju ušla kao inkarnacija stila i „šika“.
Godine 1961. J.F. Kennedy je postao 35. poredsjednik SAD, nosilac nade i karizmatični vođa zapadnog svijeta. S njim zajedno, kao „first Lady“ došla je i Jacqueline Jackie Kennedy.
Posjedovala je eleganciju, sofisticiranost i popularnost, a za njenog života postala je legenda. Kada je njen muž ubijen 22. novembra 1963. godine u Dallasu, ostala je šokirana i dugo vremena bila  traumatizovana. Iako u šoku, i pored mnogo otpora, vrlo brzo je  pokrenula inicijativu da osigura dio nasljedstva iza svoga muža.
Režiser Pablo Larrain (Neruda, El Club) u jednom fascinantnom umjetničkom djelu prepliće prošlost i sadašnjost. U glavnoj ulozi se pojavljuje dobitnica Oscara Natalie Portman (Black Swan), koja je pokazala da je jedna od najistaknutijih glumica ovoga vremena. Za dramatičnu ulogu u ovom filmu i ove godine važi kao jedna od glavnih konkurentkinja za nagradu Oscar.
(izvor:spiegel)
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen