1. Jača
imunitet;
2. Snažan čistač pluća;
3. Pomaže rad i oporavak jetre;
4. Snažno anti-kancer dejstvo;
5. Snižava nivo šećera u krvi;
6. Reguliše i popravlja rad probavne mikroflore;
7. Razlaže trigliceride u krvi;
8. Snižava krvni pritisak;
9. Snažan čistač organizma;
10. Ima protivoupalno dejstvo;
11. Poboljšava zdravlje zglobova;
12. Poboljšava zdravlje usne duplje (i zuba);
13. Pospješuje zdravlje kože i daje joj sjaj;
14. Odbija insekte i vaške...
2. Snažan čistač pluća;
3. Pomaže rad i oporavak jetre;
4. Snažno anti-kancer dejstvo;
5. Snižava nivo šećera u krvi;
6. Reguliše i popravlja rad probavne mikroflore;
7. Razlaže trigliceride u krvi;
8. Snižava krvni pritisak;
9. Snažan čistač organizma;
10. Ima protivoupalno dejstvo;
11. Poboljšava zdravlje zglobova;
12. Poboljšava zdravlje usne duplje (i zuba);
13. Pospješuje zdravlje kože i daje joj sjaj;
14. Odbija insekte i vaške...
I jos mnogo, mnogo toga...
Luk je pun hranljivih sastojaka,
vitamina C, vlakana, smanjuje rizik od raka, dobar je za rad srca i
ima antiupalno dejstvo.
Malo ljudi zna i da se najviše
nutritijenata krije u spoljnim slojevima luka, pa kada ga gulite,
vodite računa da uklonite samo prvi sloj kore.
Smeđi luk ima najjači ukus i
sjajan je u pripremi čorbica, soseva i kao prilog uz meso. Najbolji
ukus izvući ćete ako ga duže pripremate. Bogat je sumporom i
šećerom i zato je najbolji izbor za karamelizovanje.
Sladak luk je relativno jakog
ukusa, najbolji je u prženim jelima i sjajan izbor da se od njega
prave pohovani kolutići.
Ljubičasti luk ima blag ukus i
najbolji je izbor za sirovu konzumaciju. Sjajan je kada ga samo
nasjeckate i ubacite u salatu.
(zdravlje)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen