Freitag, 14. August 2015

BiH - Njemačka 70:54 - Oni pišu historiju bh. košarke


BiH u polufinalu Eurobasketa nakon pobjede nad Njemačkom

Kadeti BiH upisali su još jedan historijski rezultat. Izabranici selektora Josipa Pandže savladali su Njemačku (70:54) u četvrtfinalu Eurobasketa i plasirali se u polufinale ovog takmičenja.
Nijemci danas nisu imali rješenje za Njegoša Sikiraša i Džanana Musu koji su vodili kadete BiH do historijskog plasmana u polufinale Eurobasketa.

Nakon nekoliko grešaka u uvodnim minutama susreta na obje strane, kadeti BiH pronašli su ritam koji ih je krasio na cijelom turniru. Sikiraš i Musa postigli su po šest poena dok je Amar Barukčija dodao dva za 14:6 u prvoj četvrtini.

U drugoj dionici susreta BiH je u potpunosti razbila Njemačku. Uz Sikirašovih 17 i Musinih 14 poena, na odmor se otišlo pri rezultatu 39:17.

Sjajna je bila i odbrana mladih bh. košarkaša o čemu dovoljno govori činjenica da su jaku Njemačku sveli na samo 17 poena u 20 minuta.

U nastavku treće četvrtine svoj show su imali Sikiraš i Musa za koje Nijemci nisu imali odgovor. Nakon tri minute treće četvrtine BiH je imala plus 26 (46:20).

Do kraja treće četvrtine Nijemci su tek uspjeli smanjiti prednost BiH na 51:30.

U posljednjoj dionici Nijemci su bili nešto efikasniji, ali bh. kadeti nisu ispustili priliku za historijsko polufinale Eurobasketa.

U16 Eurobasket, četvrtfinale:

BiH - Njemačka 70:54


(klix.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen