Sonntag, 25. Januar 2015

Treća strana novine Sun ponovo sa golišavim slikama

Iako su skoro svi svjetski mediji objavili vijest da londonski „The Sun“ prekida objavljivanje golišavih slika ljepotica na svojoj trećoj stranici, u četvrtak se na istoj stranici ponovo pojavila slika ljepotica u istom izdanju, onako kako su čitaoci već bili navikli, pune 44 godina.



Uz sliku je stavljen i podnaslov „ Je li to neko od nas rekao da više nema golih grudi!“

Iako je tako već bilo objavljeno, po svoj prilici, nema ništa od oproštaja sa sexizmom.

Šta se desilo? Vijest je u utorak objavio ugledni „Times“, a po inerciji, svjetski mediji su vijest prenijeli kao vjerodostojnu. Dva dana nakon toga, na trećoj stranici novine Sun, ispod naslova „Razjašnjenja i korekture”, pojavila se slika djevojke golih grudi. A kako je napisano, radi se o djevojci po imenu Nicole (22), koja se šeretski smije i namiguje.

Kako je došlo do svega? Obe novine pripadaju istom izdavaču. A izdavač se još u septembru kritički osvrnuo na slike s treće stranice Suna, nakon brojnih protesta i peticije koju je potpisalo preko 200 hiljada aktivista pokteta „Protiv slika bez ičega gore”. Pojavu slika sa ljepoticama bez golih grudi u izdanju od utorka, pokret je pozdravio, označivši to kao svoju pobjedu.

Međutim, kako se čini, nakon ponovnog objavljivanja slika sa golim grudima, borba se nastavlja dalje.

(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen