Mittwoch, 14. Januar 2015

Svjetsko prvenstvo u skokovima u vodu u Mostaru

Mostar, Stari most 15. August 2015.






Mostar je u konkurenciji najatraktivnijih lokacija širom planete odabran za mjesto na kojima će se svjetska elita skakača u vodu boriti za titulu najboljeg.
 
Stari most će 15. augusta biti pozornica ovog vrhunskog sportskog spektakla. Mostarski dragulj će po prvi put ugostiti ovo prestižno natjecanje u BiH.


U svojoj sedmoj sezoni, ovaj sport koji prkosi gravitaciji obilaziti će ljepote kolonija, udaljene i mitske lokacije, prirodna kao i urbana okruženja, kako bi došao do imena novog prvaka kroz osam natjecanja, uključujući i tri turnira za natjecateljice.Bosna i Hercegovina i Kolumbija su nove stanice u kalendaru ovog atraktivnog natjecanja, u kojem će još jednom deset najboljih svjetskih skakača u vodu (uz do četiri ‘džokera’ na svakoj stanici) skakati s visine od 27 metara, dostižući brzine od preko 85 km/h u manje od tri sekunde. Između aprila i septembra, natjecanja će se održati u Teksasu, Francuskoj, Portugalu, Italiji, i još jednoj dodatnoj stanici u Europi, prije finalnog obračuna u Španjolskoj.
Kalendar i lokacije:

25. april - Cartagena, KOLUMBIJA
17. maj - La Rochelle, FRANCUSKA
30. maj - Jezero Possum Kingdom, TEKSAS, SAD
Juni - Bit će potvrđeno
18. juli - S. Miguel, Azori, PORTUGAL
15. august - Mostar, BOSNA I HERCEGOVINA
13. septembar - Polignano a Mare, ITALIJA
26. septembar - Bilbao, ŠPANIJA

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen