Freitag, 30. Januar 2015

SP u rukometu, Katar 2015 – Naši ipak u polufinalu?

...ali kao reprezentativci Katara...
 


Rukometna reprezentacija Katara ostvarila je istorijski uspjeh, plasiravši se u polufinale Svjetskog prvenstva, koje se održava u ovoj zemlji.
Katar je u četvrtfinalu savladao favorizovane Nijemce s 26:24.
Osim velikog uspjeha na sportskom planu, reprezentativci Katara ostvarili su i finansijsku dobit, koja izgleda nestvarno za rukometne uslove, javlja Sportklub.
Naime, za plasman u polufinale oni će biti nagrađeni s 32 miliona eura, koje će međusobno podijeliti, a takođe će dobiti i po namješten stan i Maserati.
Rukometna reprezentacija Katara je prava legija stranaca, u kojoj igra veliki broj igrača s ovih prostora – Eldar Memišević, Goran Stojanović, Jovo Damjanović, Danijel Šarić, Žarko Marković, zatim Rafael Kapote s Kube, Španac Borha Vidal i drugi.
(Fena)

 

Maglajlija Eldar Memišević u dresu Katara: Niko nije očekivao polufinale

 
Eldar Maglajlija


Na desnom krilu Katara igra Maglajlija Eldar Memišević. On je jedan od mnogih Evropljana koji igraju za ovu azijsku reprezentaciju koja se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva.

Kada su u augustu krenuli sa pripremama za SP, niko nije mogao ni sanjati da će dogirati ovako daleko.

Katar će u borbi za finale igrati protiv Poljske.

"Cilj nam je bio da uđemo među osam. Ali, išli smo korak po korak. Protiv Poljske neće biti lako, ali mislim da možemo da igramo sa svima. Fizički su veoma jaki, igraju snažnu odbranu. No, imamo i mi svojih aduta", rekao nam je Memišević.

 

(oslobodjenje)

 

Bosanski golman heroj Katara

 


Šarić: Sjajnim odbranama doprinio trijumfu nad Njemačkom

 

Dobojlija odveo domaćina Svjetskog prvenstva za rukometaše u polufinale

Katar slavi Bosanca Da­nijela Šarića koji je jučer dao veliki doprinos u triju­mfu rukomeme reprezenta­cije ove zalivske države nad Njemačkom (26:24) u četvrt-finalu Svjetskog prvenstva.

Šarić je zaustavio svaki četvrti udarac Nijemaca, a u posljednje dvije minute, ka­da se odlučivalo o pobjedni­ku, odbranio jc dva šuta i ta­ko otvorio vrata polufinala domaćinu takmičenja.

Rođen ie 27. jula 1977. godine u Doboju, a u karije­ri je igrao za beogradsku Cr­vene zvezdu, Spanske klubove Ademar Leon, Portland San Anionio... Šarić je od 2009. član slavne Barcelone s kojom je 2011. osvojio Li­gu prvaka.

Tokom 2010. Šarić je kr­atko bio u sastavu naše repr­ezentacije, da bi u oktobru prošle godine odlučio promi­jeniti sportsko državljanstvo i nastupati za selekciju Ka­taru. Osim Bili i sada Kata­ra, Šarić jc bio i reprezentativac Srbije. Već desetak go­dina jedan je od najboljih rukometnih golmana na svije­tu.

 

(Avaz)

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen