Samstag, 16. Oktober 2021

Poraz Rođenih u gradskom derbiju



Velež - Zrinjski 0:1 (0:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)

Žuti kartoni: Ovčina, Radovac, Radović, Zvonić (V), Zlomislić, Savić, trener Jakirović (Z)

Crveni karton: Radović (V)

Strijelci: 0:1 Bilbija (62′)

Velež: Bogdanović (od 77′ Kačavenda), Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić (od 65′ Peco), Cvijanović, Ovčina, Vehabović (Brandao 65′), Salčin (od 77′ Anđušić), Džanković (od 31′ Radovac).

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Zlomislić, Savić (od 77′ Tešija), Jakovljević, Memija, Juranović (od 67′ Bašić), Tičinović (od 78′ Jukić), Šipovac (od 31′ Sabljić, od 67′ Malekinušić), Bilbija.


Nemanja Bilbija, golom u 62. minuti, odlučio je mostarski derbi, koji nije mogao da zadovolji gledaoce pored malih ekrana.

Velež je ofanzivno započeo gradski derbi. Već u 2. minuti, poslije jednog prekršaja, dosuđen je slobodan udarac za domaće, koga je izveo Radović, a lopta je završila iznad prečke.

Minut kasnije, golmanu gostiju ispala je lopta iz ruku, ali je on, u drugom pokušaju, ispred Cvijanovića, uspio da spasi svoju mrežu.

Rođeni u početnim minutama imaju inicijativu i više lopte u svom posjedu.

Nova prilika za domaće ukazala se u 9. minuti, ali je Zvonić zamalo bio kratak poslije centaršuta Vehabovića.

Zrinjski je prvi put zaprijetio u 12. minuti, ali je loš šut Tičinovića završio u gol autu.

Gosti preuzimaju inicijativu i u 17. minuti opasno su zaprijetili, ali je Zeljković pravovremeno intervenisao ispred Barišića i izbacio loptu u korner.

Velež je uzvratio u 23. minuti, kada su Vehabović i Ovčina izveli lijepu akciju, koju Džanković nije uspio da pretvori u gol.

Do kraja poluvremena viđen je slab fudbal, bez ozbilnijih prilika i udaraca na gol.

Zrinjski je bolje otvorio drugo poluvrijeme, njegovi igrači više su u posjedu lopte, a u 54. minuti Tičinović, poslije lijepog centaršuta Memije, šalje loptu pored stative.

Četiri minuta kasnije, prilika za Bilbiju, čiji šut završava u gol autu.

Bolju igru, Zrinjski je krunisao golom u 62. minuti. Strijelac je ko drugi, nego kapiten Nemanja Bilbija, kome je golman Bogdanovića, nakon loše intervencije poslije centaršuta Čorluke, spustio loptu na glavu, a rasni strijelac loptu poslao u mrežu – 0:1. Bio je to 75. gol Bilbije u dresu Zrinjskog.

Deset minuta trebalo je Veležu da se oporavi od šoka i u 72. minuti rezervista Peco je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Čondrić bio na mjestu.

Pokušao je Dudić izmjenama u finišu da dođe do izjednačenja, ali su napadi Veleža bili jalovi, a u 81. minuti umalo greška rezervnog golmana Kačavende nije domaće skupo koštala.

U 82. minuti, u prilici je Malekinušić, čiji šut glavom završava iznad gola.

Tri minuta kasnije, žuti karton za Radovića, pa će on, zajedno sa Radovcem i Ovčinom, biti van stroja u predstojećoj utakmici sa prijedorskim Rudarom.

U 90. minuti, Radović je dobio drugi žuti karton, pa je Velež ostao sa igračem manje.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen