Dienstag, 25. Juli 2017

Svijet i u svijetu svašta: Bikini za lice





Protiv sunca Kinezi na plaži koriste maske za glavu, neku vrsta čarape, koju navlače i tokom kupanja u moru.
Facekini, ili kako bi to kod nas definisali „bikini za lice“. Da li će se ovaj modni trend probiti iz zemlje osmijeha? Qingdao? Pljačkaši banke? Religiozni kult? Ili, pak, modna linija pripremljena od Darth Vadera lično?
Ko se u vrijeme ljetne sezone nađe na kineskim plažama, vrlo lako se može prepasti čudovišnih pojava, sa maskama u svijetlo neonskim bojama, navučenom preko glave. Bilo kod plivanja u moru, šetnji ili igrama loptom, facekini ne smije nedostajati.
Bikini za glavu je modni trend u zemlji osmijeha. Samo usta, oči i otvor za nos ostaju slobodni. U internacionalnim medijima fotografije ovako prekrivenih osoba stvaraju kod posmatrača jedno nerazumjevanje. Pri tome je razlog za ovu maskeradu vrlo banalan: Pokrivanje lica je praktično, šminka, kreme za lice i kreme za sunčanje su nepotrebne. Osim toga, bore na koži i loša frizura nikome ne bodu oči. A ko odlazi na nudističku plažu, zahvaljujući facekiniju susrešće se sa pogledima na ugojene, kao i na neobrijane noge.
Zahvaljujući maskeradi, niko nikoga ne prepoznaje po licu, a kako kažu najnoviji izvještaji iz Kine, od ovakvih maski užasavaju se čak i ajkule.
Jedina negatina strana: Facekini će uplašiti čak i potencijalne udvarače na plaži. Ko prije odlaska na more misli o nekom flertu, šta ako naleti na neku „ljepoticu sa plaže“ sa maskom pljačkaša preko lica.
Kina ostaje Kina, u svemu.
(izvor:volksstimme)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen