Donnerstag, 20. Juli 2017

Kamena kugla iz Zavidovića




Kod nas kao u pravilu, vijest postaje vijest, tek kad bude objavljena u stranim medijima. U Čudesnoj ogromnim kamenim kuglama iz Zavidovića naši mediji pišu tek povremeno i sporadično. Međutim kugle polagano izazivaju interesovanje strane javnosti, pa je u zadnjem broju časopisa „Stern-View“ prikazana ogromna fotografija kamene kugle, sa objašnjenjem ovoga fenomena.
„Promjer: dobra tri metra. Težina: najmanje 30 tona. Najuzbudljivije: njena starost. Pretpostavlja se da je stara namanje 1500 godina
otkrivač Semir Osmanagić, u njegovoj domovini poznat kao „Indiana Jones“, vidi dokaze tome u činjenici da je Balkan već u kasnoj antici bio kolijevka visoke civilizacije. Najveći broj istraživača su pri tome sigurni da su kugle otkrivene u blizini Sarajeva nastale prije više miliona godina na prirodan način, u mulju velikog pra-mora i došle na površinu kad se voda povukla. Teoretičari zavjere vide to sasvim drugačije: Prema njima, to je djelo vazemaljaca, koje su stanovnici Atlantisa, ili gorostasni divovi, ostavili iza sebe.
Tačno je jedno: Na Costa Rici, Mexicu i na Novom Zelandu, takođe, su otkrivene slične kugle i potvrđene su od istraživača“.
(izvor:sternview)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen